Merkez Bankası Faiz Düşürüyor, Özel Bankalar Artırıyor!

Merkez Bankası Faiz Düşürüyor, Özel Bankalar Artırıyor!

Eylül ayından bu yana düzenli olarak faizleri düşüren Merkez Bankası Aralık ayında faiz oranlarını 1 puan daha düşürerek yüzde 14'e çekti. Kamu bankaları Merkez Bankası kararının ardından konut kredi faizlerini düşürürken özel bankalar faiz artışına gitti

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz indirimleri özel bankalarda karşılık bulmuyor. Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık ayında faiz indirimi uygulayan Merkez Bankası faiz oranlarını yüzde 19'dan yüzde 14'e kadar çekti. Ancak Merkez Bankası'nın faiz kararı özel bankalarda karşılık bulmadı. 

Merkez Bankası faizleri düşürmeden önce özel bankaların konut kredisi oranları 1,37 seviyesindeyken bugün özel bankalarda en düşük konut kredisi 1,67'ye çıktı.

KAMU BANKALARI KONUT KREDİ FAİZLERİNİ 1,20'YE DÜŞÜRDÜ

Merkez Bankası'nın Ekim ve Kasım ayı faiz indirimi kararının ardından kamu bankaları ard arda faiz indirimi kararı açıkladı. 1,37 seviyesinde olan konut kredisi önce 1,29 sonra da 1,20 seviyesine düştü. Aralık ayı faiz kararından sonra ise kamu bankalarından herhangi bir indirim kararı gelmedi. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk Bankası 1,20 oranla konut kredisi kullandırmaya devam ediyor.

ÖZEL BANKALAR FAİZ ARTIRIYOR

Özel bankalar ise kamu bankalarının aksine Merkez Bankası kararının ardından faiz artışına başladı. En düşük konut kredisi faiz oranı 1,37 iken bu rakam 1,67'ye kadar çıktı. Özel bankaların çoğu 1,80-2,00 bandında faiz oranlarıyla konut kredisi kullandırıyor. En düşük faiz oranı geçtiğimiz haftaya kadar 1,50 ile İş Bankası'ndayken banka faiz oranlarını 1,80'e çıkardı. 

İşte bankaların güncel konut kredisi faiz oranları;

konut-kredisi-faiz-oranlari.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.