Menemen Belediyesi'nin Arsa İhalesi Sonuçlandı

Menemen Belediyesi'nin Arsa İhalesi Sonuçlandı

Menemen Belediyesi'nin 435 milyon liraya satışa çıkardığı 1.501.130 metrekarelik arsanın ihalesi yapıldı. 4 firmanın katıldığı ihalede en fazla teklifi veren 3 firma yarıştı. En yüksek telifi 576 milyon 400 bin TL ile Kaysa İnşaat verdi.

A+A-

Maltepe Mahallesi ile İzmir Serbest Bölge (İZBAŞ) arasında kalan 1 milyon 501 bin 130 metrekare büyüklüğündeki ‘Menemen Serbest Bölgesi’ mülkiyetini elinde bulunduran belediye tarafından ihalesi gerçekleştirildi.

Plan çalışmaları henüz yapılmayan ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’ndeki kayıtlarda hala tarım arazisi olarak taşınmaz için 435 milyonluk bedel biçilmişti.

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen ihaleye 4 firma katılarak arsa için talipli oldu. Kaysa İnşaat, Üçer İnşaat, Globus İnşaat ve İzmir Serbest Bölge (İZBAŞ) işletmesi talipli oldu. En fazla 3 teklifi veren Kaysa İnşaat, Üçer İnşaat, Globus İnşaat ile pazarlık oturumu yapılırken edinilen bilgilere en fazla teklif 576 milyon 400 bin TL ile Kaysa İnşaat’tan geldi. İhale kurulunun kararını önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor.

690 BİN METREKARESİ SANAYİYE KAPALI

Ayrıca satış ilanında parselin 690 bin metrekarelik kısmının Gediz Deltası Sulak Alanı Tampon Bölgesi içinde kalması nedeniyle, serbest bölge sanayi alanı kurulamayacağı da vurgulandı. Bu bölgeye sadece alım satım faaliyeti, depolama faaliyeti, idari bina, sosyal tesis ve diğer sanayi dışı faaliyetler için kullanılabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.