Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu Açıldı

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu Açıldı

Yap- İşlet- Devret modeliyle ihalesi yapılan 95.9 kilometre uzunluğundaki Menemen- Aliağa- Çandarlı Otoyolu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de Menemen-Aliağa-Çandarlı otoyolu açılış törenine katıldı.

"İzmir-Çandarlı arası 40 dakika olacak"

Menemen Aliağa Çandarlı otoyolu açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı, "İzmir'e yakışır bir eser oldu. İzmir'den yola çıkan bir araç 40 dakika içinde Çandarlı'ya ulaşabilecek. Bu çevre yollarının devamı niteliğinde bir projedir. Bu otoyol hızlı tren projeleriyle raylı sistem projelerini destekleyecek. İzmir'in turizm potansiyeli çok daha üst bir seviyeye çıkacak. Tarihi ve kültürel eserlere zarar vermeyecek şekilde planlandı."

candarli-otoyolu-acilis.jpg

"Ülkemize katkısı 255 milyon lira"

Erdoğan "Bu otoyolun sadece iş gücü ve akaryakıt olarak ülkemize katkısı 255 milyon lira olarak hesaplanıyor. Bu otoyolun inşasında emeği geçen kurum, firma, bakanlarımızı ve mühendislerimizi şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum" dedi.

OTOYOL HAKKINDA 

3'ü gidiş, 3'ü de geliş olmak üzere toplam 6 şeritli olarak planlanan otoyolda, 12 köprülü, 2 de hemzemin kavşak, 7 ücret toplama alanı, 3 otoyol hizmet alanı, 8 viyadük, 36 köprü ve 1 tünel bulunuyor. Menemen- Aliağa- Çandarlı Otoyolu; Koyundere Kavşağı'ndan başlayarak Türkelli ve Aliağa'nın doğusundan Aliağa Organize Sanayi Bölgesi ve Yeni Şakran'a ulaşarak mevcut İzmir- Çanakkale karayoluna paralel ilerlemekte ve Çandarlı Liman bağlantı yolu ile liman bölgesinde son buluyor. Otoyol güzergahında bulunan Foça, Aliağa, Menemen ilçeleri de proje kapsamında yapılan köprülü kavşaklar ve bağlantı yollarıyla trafiği rahatlayacak bölgeler arasında yer alıyor.

MENEMEN-ALİAĞA-ÇANDARLI OTOYOL ÜCRETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.