Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu 22 Şubatta Açılıyor

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu 22 Şubatta Açılıyor

Geçtiğimiz yıl bir bölümü açılan Menemen Aliağa Çandarlı otoyolunun tamamı 22 şubat 2020 cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle hizmete açılacak.

A+A-

Menemen Aliağa Çandarlı Otoyol Projesinin bazı kesimleri 30 Ekim 2019 tarihinde hizmete sokuldu. 2017 yılında temeli atılan 56 kilometresi otoyol ve 40 kilometresi bağlantı yolu olmak üzere toplam 96 km uzunluğundaki Menemen-Aliağa- Çandarlı Otoyolu'nun 91 km'lik kesimi Çandarlı'ya gidiş gelişlerde vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

İzmir-Çandarlı arasını 40 dakikaya düşüren otoyolu 2 ayda 318 bin araç sürücüsü kullandı.

MENEMEN-ALİĞA-ÇANDARLI OTOYOL ÜCRETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Bu geçişlerden 5 milyon 679 bin lira gelir elde edildi. Otoyol'un resmi açılışı Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 22 Şubat'ta gerçekleştirilecek.

YAP İŞLET DEVRET MODELİ

Yap-İşlet-Devret modeliyle ihale edilen projenin tamamlanmasıyla İzmir ile Çandarlı arasındaki mesafe yaklaşık 40 dakikaya indi. Toplam uzunluğu 96 km olan Menemen - Aliağa - Çandarlı Otoyolu, İzmir'de sanayi ve turizm merkezlerinin bulunduğu kuzey aksında trafik sorununa önemli ölçüde çözüm sağlayacak. İzmir- Aydın, İzmir-Urla-Çeşme ve İzmir Çevre Otoyolu'nun devamı niteliğindeki Menemen-Aliağa- Çandarlı Otoyolu; bölgedeki demir çelik fabrikaları, limanlar ve organize sanayi bölgelerinin bulunduğu Aliağa güzergâhı ile Foça'daki turizm merkezlerinin hızlı ulaşım ihtiyacının karşılanması sağlanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.