Mavişehir'de Kat Sayısı Düşürüldü!

Mavişehir'de Kat Sayısı Düşürüldü!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hazırladığı yeni imar planıyla Mavişehir'de serbest olan kat sayısını zemin+17 olarak sınırlandırdı. 31 kata kadar binaların olduğu Mavişehir'de yeni inşaatlar 17 katı geçemeyecek.

A+A-

Geçtiğimiz yıl 'Coğrafi Bilgi Sistemleri İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun' ile 'İmar planlarında bina yükseklikleri yençok: serbest olarak belirlenemez' düzenlemesini getiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mavişehir için yeni bir plan hazırladı.

Bölgedeki arsaların büyük bir kısmında yapılaşma tamamlanırken, henüz inşaat başlamamış 137 dönümlük 4 arsanın kat sayısı zemin+17 olarak sınırlandırıldı. 

Yapılan imar planı değişikliği ile alanda herhangi bir emsal değişikliği, yapılaşma artışı olmadı.

Karşıyaka İlçesi, Şemikler Mahallesi, 25470 ada 2 parsel 25475 ada 2 parsel, 25478 ada 2 parsel ve 25487 ada 2 parsellerde kayıtlı arsaların emsal oranı aynı kalacak ama kat sayısı 17'yi geçemeyecek. 

mavisehir-kat-sayisi.png

ARSALAR CENGİZ İNŞAAT'IN

Mavişehir'de imarlı çok az sayıda arsa bulunuyor. Kat sayısı 17 ile sınırlandırılan arsalar dahil bölgedeki arsaların çok büyük kısmı Cengiz İnşaat'ın mülkiyetinde bulunuyor. Livinizmir projesi ile 366 konut üreten Cengiz İnşaat Mavişehir'de 2 bin 500 konut inşa edecek. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum