Mart Ayı İlk Haftasında 5 Yıl Vadeli Konut Kredisi Faiz Oranları Ne Durumda?

Mart Ayı İlk Haftasında 5 Yıl Vadeli Konut Kredisi Faiz Oranları Ne Durumda?

Bankaların konut kredisi faiz oranlarında yaklaşık 5 aydır süren yaşanan düşüş hareketi Şubat ayında hız kazandı. Şubat başında %2.17 olan konut kredisi faiz oranları ortalaması ay sonunda %1.9’a geriledi.

A+A-

Mart ayının ilk hafta başına Ziraat Bankası konut kredisi ve ihtiyaç kredisi faiz oranlarında büyük bir indirim uygulayarak başladı. Ziraat Bankası’nın faiz indirimlerini VakıfBank takip etti. HalkBank ise konut kredisi faiz oranlarında indirim uygulamazken ihtiyaç kredisi faiz oranlarını düşürdü.

Ziraat Bankası ve VakıfBank’ın uyguladığı indirimler sonrasında en düşük konut kredisi faiz oranı %1.28’e düştü. Konut kredisi faiz oranları ortalaması ise %1.87’ye geriledi. En yüksek tabela konut kredisi faiz oranı %2.58 düzeyinde.

KrediPazari.com’un araştırmalarına göre en düşük konut kredisi faiz oranı üzerinden 5 yıl vadeli 100.000 TL tutarlı konut kredisi için konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde aylık taksitler 2.340 TL, vade sonunda yapılan toplam ödeme miktarı 143.800 TL, söz konusu koşullarda konut kredisi için 5 yıl vadede yapılan toplam faiz ödemesi ise 43.800 TL oluyor.

 

Bankaların farklı vade sürelerine uyguladıkları faiz oranları faiz oranları değişkenlik gösterebiliyor. Kimi banka düşük vadelerde daha düşük faiz oranı kullandırırken kimi banka da daha yüksek faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor.

Düşen konut kredisi faiz oranları sonrasında Mart ayının ilk haftasında bankaların konut kredisi faiz oranlarını KrediPazari.com listeledi. 7 Mart itibariyle bankaların 5 yıl vadeli konut kredilerine uyguladıkları faiz oranları şu şekilde;

Ziraat Bankası

Ziraat Bankası bu hafta başı itibariyle konut kredisi faiz oranlarında uyguladığı büyük faiz indirimi 5 yıl vadeli konut kredisinde faiz oranlarını %1.28 olarak belirledi.

VakıfBank

VakıfBank standart konut kredisi kapsamında 5 yıla kadar konut kredisi için %1.75 faiz oranı uygularken, kampanyalı bahara özel sarı panjur konut kredisi ürünü dahilinde ise 5 yıl vadede %1.23 faiz oranı sunuyor.

HalkBank

HalkBank 5 yıl vadede kampanyalı Hesaplı Evim Konut Kredisi ürünü faiz oranlarını %1.49, Canım Evim Konut Kredisi faiz oranlarını %1.53, Dost Evim Konut Kredisi faiz oranlarını ise %1.85 olarak uyguluyor.

Kuveyt Türk

Kuveyt Türk Katılım Bankası ise konut finansmanı kar payı oranlarını 5 yıl vadeye dek %1.54 olarak uyguluyor.

Yapı Kredi Bankası

Yapı Kredi Bankası 5 yıl vadeye kadar konut kredilerinde %1.61 faiz oranı sunuyor.

TEB

TEB için 5 yıl vadede standart konut kredisi için %2.58, kampanyalı konut kredisi için ise %1.61 faiz oranı sağlıyor.

ICBC

ICBC standart konut kredisi ürünü için 5 yıl vadede %2.4 faiz oranı kullandırıyor. Ayrıca kampanyalı Yeni Evim Konut Kredisi ürünü kapsamında ise 5 yıl vade için %1.62 faiz oranı ile konut kredisi sağlıyor.

Garanti

Garanti Bankası 12 ay vadeye dek %1.71, 24-60 ay aralığında vadelerde ise %1.65 faiz oranı sunuyor.

Akbank

Akbank’ın 5 yıl vadeye kadar %1.67 konut kredisi faiz oranı uyguluyor.

İNG

İNGBank konut kredisi ürünleri kapsamında 5 yıl vade için %.1.74 konut kredisi faiz oranı sunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.