Manisa Akhisar Çevre Yolu Açıldı

Manisa Akhisar Çevre Yolu Açıldı

İzmir İstanbul otoyolu güzergahındaki Manisa-Akhisar çevreyolu projesi törenle açıldı. Manisa ve Akhisar arasındaki mesafe 30 dakikadan 5 dakikaya düştü.

A+A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Manisa'nın Akhisar ilçesindeki törende, Türkiye ekonomisine büyük değer katan tüm iller gibi Manisa'ya ve Akhisar'a da hizmet vermeyi sürdüreceklerini ifade etti.

Akhisar Çevre Yolu sayesinde, ilçenin çevresiyle ulaşımının sağlanacağını ve şehir içi trafiğin rahatlayacağını belirten Karaismailoğlu, şöyle dedi:

"Şehrin içinde egzoz emisyonunu, dolayısıyla karbondioksit salınımını azaltarak nefes aldırırken, ulaşımı güvenli, konforlu ve hızlı hale getirmiş olacak. Akhisar Çevre Yolu'nun hizmete girmesiyle birlikte kent geçişi 30 dakikadan 5 dakikaya inecektir. Çevre yolumuz sayesinde bir yılda zamandan 56 milyon lira, akaryakıttan da 6 milyon lira olmak üzere toplamda 62 milyon liralık tasarruf sağlayacağız."

Karaismailoğlu, Akhisar'ın hem önemli kara yollarının geçiş noktasında hem de İstanbul-İzmir Devlet Yolu güzergahında bulunduğuna dikkati çekerek, "Akhisar Çevre Yolu'muzda 5'i farklı seviyeli ve 1'i de modern dönel olmak üzere 6 adet kavşak bulunmaktadır. Yol boyunca 3'ü çift ve 3'ü de tek olmak üzere 6 adet köprü inşa ettik." diye konuştu.

Bakan Karaismailoğlu, bugün 3 binden fazla şantiyede mühendislerin, teknisyenlerin ve işçilerin Türkiye'nin hedeflerine hizmet etmenin gururu ve azmiyle çalıştığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a törene katılımı nedeniyle teşekkür eden Adil Karaismailoğlu, Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, MHP Manisa İl Başkanı Ömer Baysal ve beraberindekilerle açılış kurdelesini kesti.

Bakan Karaismailoğlu, açılışın ardından kendi kullandığı otomobille yolda bir süre seyahat etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.