Mamak'ta Kentsel Dönüşüm ile 3 bin 880 Konut Yapılacak

Mamak'ta Kentsel Dönüşüm ile 3 bin 880 Konut Yapılacak

Mamak Altıağaç-Karaağaç ve Hüseyingazi mahallelerinde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi ile 3 bin 880 konut inşa edilecek. Mamak kentsel dönüşüm projesinde hak sahiplerinin yüzde 99'u ile anlaşmaya varıldı.

A+A-

Türkiye ekonomisinin lokomotifi olarak gösterilen inşaat sektörü Mamak’ta hızla yükselmeye devam ediyor. Başkent Ankara’da kentsel dönüşümde öncü ilçe olan Mamak’ta, belediye ilçede uyguladığı kentsel dönüşüm projeleriyle Mamak’ı adeta baştan imar ediyor. 

Yürütülen dönüşüm projelerinin etaplarının bir kısmı tamamlanırken kalan etapların yapımı da tüm hızıyla sürüyor. 

9 yılda toplam 40 bine yakın gecekondunun yıkıldığını ifade eden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Kentsel dönüşüm ile en büyük kazancı Mamaklılar elde ediyor. Emlak ve inşaat sektörü de uyguladığımız projelerle hareketlilik kazanıyor. Mamak dönüşümünü günden güne tamamlıyor" diye açıklama yaptı. 

Mamak Belediyesinin kentsel yenileme projesi uyguladığı mahallelerden biri de Altıağaç-Karaağaç ve Hüseyingazi mahalleleri. İlçeye ve Ankara’ya değer katacak vizyon projelerden biri olan kentsel yenileme projesinde çalışmalar son sürat sürüyor. Üç mahalleyi kapsayan projenin uygulandığı mahallelerde yeni yaşam alanları da yükseliyor. 

574 bin metrekare alanda uygulanan çalışma kapsamında toplam 3880 konut üretilecek. Bin 350 gecekondunun bin 348’i yıkılırken hak sahipleriyle de yüzde 99 oranında anlaşma sağlandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.