Mamak'ta 2023'te Gecekondu Kalmayacak!

Mamak'ta 2023'te Gecekondu Kalmayacak!

Mamak Belediye Başkanı Akgül, “Yıllık ortalama 4 bin gecekondunun yıkımını gerçekleştiriyoruz. 2023 yılında Mamak’ta gecekondu kalmayacak ve tüm Mamaklılar hak ettikleri standartlarda yaşamaya başlayacak” dedi.

A+A-

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Yıllık ortalama 4 bin gecekondunun yıkımını gerçekleştiriyoruz. 2023 yılında Mamak’ta gecekondu kalmayacak ve tüm Mamaklılar hak ettikleri standartlarda yaşamaya başlayacak” dedi.

 

Başkentin en büyük ilçelerinden biri olan ve bir zamanlar cezaevi, gecekonduları ve çöplüğü ile anılan Mamak’ta 2016 yılında büyük bir dönüşüm yaşandı. Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mamak’ın dört bir yanında başlatılan kentsel dönüşüm ve yenileme projelerini anlattı.

 

Mamak’ı gecekondu derdinden kurtararak çehresini değiştirdiklerini belirten Akgül, 2017 yılında da bu çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini dile getirdi.

Akgül, Büyükşehir Belediyesi ve  TOKİ  ile yürütülen ve dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi olan "Yeni Mamak"ın etap etap tamamlandığına vurgu yaparak, 7 milyon metrekareyi ve 13 bin 497 gecekonduyu kapsayan projede, bugüne kadar yaklaşık 5 bin 500 gecekonduyu yıktıklarını ifade etti. Burada üç bin 891 konutun vatandaşlara teslim edildiğini belirten Akgül, halen 2 bin 32 konut ve bir iş merkezi inşaatının da devam ettiğine dikkati çekti.

Kentsel dönüşüm projeleri sayesinde Mamak'ın başkentin yükselen yıldızı olduğunu kaydeden Akgül, yıllık ortalama 4 bin gecekondunun yıkımını gerçekleştirdiklerini ve 2023 yılına kadar Mamak’ta tek bir gecekondu bırakmayacaklarını söyledi.

Mamak’ta devam eden diğer dönüşüm projesinin de "Altıağaç-Karaağaç-Hüseyingazi Kentsel Yenileme Projesi" olduğunu anımsatan Akgül, 574 bin metrekare alan içerisinde bulunan bin 350 gecekondudan bin 290’ının hak sahipleri ile anlaşılarak yıkıldığını dile getirdi.

"Gülseren-Anayurt Kentsel Yenileme Projesi"

Akgül, 3 bin 880 konutun inşa edileceği proje içerisinde 870 konut ve 12 iş yeri inşaatının sürdüğünü, yeni etap içerisinde bulunan bin 186 konut, birer anaokulu, cami ve ticaret merkezinin de TOKİ tarafından ihale edildiğini bildirdi.

Mesut Akgül, "Gülseren-Anayurt Kentsel Yenileme Projesi"nin de aralıksız devam ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Dört yüz bin metrekare proje alanıyla etap etap tamamladığımız muhitte bulunan bin 237 gecekondunun bin 207'si yıkıldı. Beş bin 260 konutu kapsayan projenin yüzde 21’i konut, yüzde 57’si yeşil alan, yüzde 22’si yol ve sosyal donatı alanında oluşuyor. Proje kapsamında 3 cami, 2 okul, 3 ticaret merkezi, 1 sağlık tesisi, 2 sosyokültürel tesis ve ilçe emniyet müdürlüğü yapılacak. 1'inci etapta 688 konutun yapımı tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildiği projede 2'nci ve 3'üncü etaplarda 2 bin 531 konut tamamlanma aşamasına geldi. 4'üncü etap kapsamında 447 konut, birer lise, ilköğretim okulu ve anaokulu ile caminin ihalesi tamamlanarak inşaatlara başlandı. 5'inci etap kapsamında bin 594 konutun ihale hazırlığı devam ediyor. "

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.