Maltepe Başıbüyük İmar Planı Onaylandı

Maltepe Başıbüyük İmar Planı Onaylandı

Maltepe'nin Başıbüyü mahallesi ile birlikte Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinin de 1/1000 ölçekli uygulama imar planları Maltepe Belediye meclisi tarafndan onaylandı. İmar planları Büyükşehir'de görüşüldükten sonra askıya çıkacak.

A+A-

Maltepe’de 3 mahallenin imar planı ilçe meclisinde oy birliği ile kabul edildi. Maltepe Başıbüyük Mahallesi, Gülsu ve Gülensu mahallelerinin 1/1000 ölçekli uygulama imar planları onaylanarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gönderildi. İBB’den planlara onay verirse planlarla birlikte kentsel dönüşümün ve tapuların önündeki son engel de aşılmış olacak.

Planda Başıbüyük, Gülsuyu ve Gülensu mahallerinin tamamında parsellerin büyüklüğüne göre kat sınırı en düşük 3, en yüksek 8 olarak belirlendi.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, planın uygulanması sürecinde eksiliklerin olabileceğini ve eleştirilere de son derece açık olacaklarını söyledi.

Planları İBB’ye göndereceklerini belirten Kılıç, “Ümit ediyorum ki, en kısa zamanda orada da gerekli onayı görür. Artık son viraja giriyoruz. Ondan sonra yolumuz açılır. Yani birinci dönemde planlarımızı yaptık, Allah nasip ederse de ikinci dönemde uygulamasını yapacağız. Planımız herkese hayırlı olsun." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.