Lucien Arkas'ın Tarım Arazisine Otel İmarı!

Lucien Arkas'ın Tarım Arazisine Otel İmarı!

Arkas Holding yönetim kurulu başkanı Lucien Arkas'a ait tarım arazisinin imar planı değiştirildi. Yeni planlarda üzüm bağlarının yer aldığı arazinin 13.000 metrekaresi otel alanı olarak ayrıldı.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Arkas Holding yönetim kurulu başkanı Lucien Arkas'ın sahibi olduğu LA Organik Bağcılık Şarapçılık Hayvancılık İnşaat Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret  A.Ş. şirketine ait Torbalı Yazıbaşı mahallesindeki 825 ve 827 parselin imar plan değişikliğini onaylayarak askıya çıkardı. 

Arkas'ın söz konusu 237 dönümlük arazileri üzerinde üzüm bağları ve şarap üretim tesisi bulunuyor. Bölgede Arkas'a ait 172 hektar zeytin bahçesi ve üzüm bağı  bulunuyor.

arkas-torbali.png

TARIM ARAZİSİNE TURİZM İMARI

Arkas'a ait 89.517 metrekareden oluşan 825 parselde şarap işleme tesisi bulunuyor. 148.705 metrekareden oluşan 827 parselde ise üzüm bağları bulunuyor. Tarım arazisi olarak geçen 827 parselde otel yapılabilmesi için imar planı değişikliği yapıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanarak askıya çıkarılan imar planlarına göre 13.000 metrekarelik alan otel alanı olarak ayrıldı. Otel için 0,30 emsal belirlendi. Otelin toplam inşaat alanı 3.900 metrekare olacak.

arkas-torbali-arazisi.png

İzmir-Aydın Otoyoluna çok yakın bir mesafede yer alan arazinin etrafında çok sayıda tarım arazisi bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum