Kredi Notu Artık  e-Devletten Ücretsiz Sorgulanabiliyor

Kredi Notu Artık e-Devletten Ücretsiz Sorgulanabiliyor

Daha önce Findeks platformu üzerinden ücretli olarak sunulan kredi notu sorgulama hizmeti dün itibariyle e-Devlet üzerinden ücretsiz olarak hizmete sunuldu. Vatandaş ayda 1 kez kredi notunu sorgulayabilecek.

A+A-

Kredi Kayıt Bürosu (KKB) tarafından tutulan ülkemizdeki tüm bankalar ve diğer finans kuruluşlarından alınan kredi kullanım ve ödeme performansı verileri artık e-Devlet üzerinden öğrenilebiliyor.

Daha önce Findeks platformu üzerinden ücretli olarak sunulan hizmet bugün itibariyle e-Devlet sistemine entegre edilerek ücretsiz olarak kullanıma açıldı. Kredi notu her birey için yalnızca ayda bir kez görüntülenebilecek.

Bankalardan kredi kullanırken kredinin çıkıp çıkmamasında etkili olan söz konusu puan bugün itibariyle vatandaşlarca ücretsiz olarak görüntülenebilecek. Konut kredisi kullanmak isteyen vatandaşlar kredi notlarını kendileri kontrol ederek kredi alma ihtimallerini öğrenebiliyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay dün yaptığı açıklamada e-Devlete ücretsiz olarak eklenen sistemi şöyle duyurdu:

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi Raporu, e-Devlet üzerinden yarından itibaren ücretsiz olarak sunulmaya başlanacak. Daha önce ücret ödeyerek alınan bu hizmet, kişi başı ayda bir defa olmak üzere ücretsiz sunulacak. Vatandaşımız, bu hizmet ile evinde, internet üzerinden ücret ödemeden banka ve finansal kuruluşlardan kullandığı bireysel ve ticari nitelikli tüm kredi ve kredi kartı limitlerini, vadelerine göre borç bilgilerini ve ödenmemiş olan faiz, komisyon bilgilerini görebilecek.

Kaynak: KrediPazari.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.