Koza Altın'ın 48 Gayrimenkulü 760 Milyon TL'ye Satılıyor

Koza Altın'ın 48 Gayrimenkulü 760 Milyon TL'ye Satılıyor

Koza Altın İşletmeleri'ne ait 48 gayrimenkul satışa çıkarıldı. Bu satışlardan 760 milyon liralık gelir elde edilecek.

A+A-

Türkiye’de altın çıkarma faaliyetinde bulunan ilk ve tek yerli şirket olan Koza Altın İşletmeleri AŞ gayrimenkul satış kararı aldığını açıklandı. Buna göre atıl durumda bulunan ve kira getirileri şirket kazançlarının çok küçük bir kısmını oluşturan 43 adet gayrimenkulün satışı gerçekleştirilecek.

ŞİRKET GAYRİMENKULLERİ İÇİN SATIŞ KARARI!

Duran varlık satışı olarak tanımlanan bu gayrimenkullerin satışından Koza Altın İşletmeleri AŞ’nin kasasına toplamda 337 Milyon 973 Bin 513 TL girecek. Bu tutar şirketin son yayımlanan finansal faaliyet tablosundaki hasılatın yüzde 6,41’ine karşılık geliyor. Aktiflerin ise yüzde 2,74’ünü oluşturuyor.

Koza Altın İşletmeleri AŞ tarafından satılacak olan 43 gayrimenkule ek olarak 5 gayrimenkul de satış kapsamına alındı. Bu 5 gayrimenkulün satışından 422 Milyon 37 Bin 281 TL kazanç elde edilecek. Bu tutar ise şirketin son yayımlanan yıllık finansal tablolarında ilan edilen hasılatın yüzde 8,67’sine karşılık geliyor.

GAYRİMENKULLER İÇİN DEĞERLEME RAPORLARI HAZIRLANDI

Koza Altın İşletmeleri AŞ tarafından KAP’a gönderilen bildirimde gayrimenkullerin satışlarına dair ayrıntılara yer verildi. Buna göre ilgili gayrimenkuller için SPK lisanslı Smart Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık AŞ tarafından değerleme raporu hazırlandığı ve bu değerleme raporlarına istinaden gayrimenkullerin Koca – İpek Holding AŞ’ye satılmasına karar verildiği belirtildi.

İNGİLTERE'DE KİRA GETİRİSİ OLMAYAN 5 GAYRİMENKUL SATILDI

Öte yandan ek olarak satışı yapılan 5 gayrimenkulün İngiltere’de bulunduğu ve şirketin bu gayrimenkullerden kira geliri elde etmediği bildirildi. Şirket faaliyetlerine katkısı olmadığı için bu gayrimenkullerin satışına karar verildiği de vurgulandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.