Kordon Vergi Dairesi'nden İzmir Yeni Kent Merkezinde 8.4 Milyon TL'ye Satılık Arsa

Kordon Vergi Dairesi'nden İzmir Yeni Kent Merkezinde 8.4 Milyon TL'ye Satılık Arsa

İzmir Kordon Vergi Dairesi Konak Mersinli mahallesinde yer alan 640 metrekarelik arsayı açık artırmayla satışa çıkardı. Değeri 8 milyon 450 bin TL olarak belirlenen arsanın ihalesi 17 Ağustosta gerçekleşecek.

A+A-

İzmir Kordon Vergi Dairesi Konak Mersinli mahallesinde yer alan 640 metrekarelik arsayı açık artırmayla satışa çıkardı. Değeri 8 milyon 450 bin TL olarak belirlenen arsanın ihalesi 17 Ağustosta gerçekleşecek.

KORDON VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ
GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI

1- Gayrimenkulün bulunduğu mahalle, cadde, sokak, kapı ve daire numarası: Çınarlı Mah. 1561 Sok. No:66 Konak/İzmir

2- Gayrimenkulün durumu, tapu kaydı, varsa kadastro çapı, evsafı ile hususi vasıfları, müştemilat ve eklentileri: Gayrımenkul Konak ilçesi Mersinli Mah. 1482 Ada 17 parselde 640 m2 yüz ölçümünde boş arsa nitelikli olup üzerinde 30 m2 alanlı ve 2 katlı, kapı ve pencereleri mevcut olmayan atıl haldeki yapı bulunmaktadır. Topoğrafik olarak düz bir arazi yapısında ,geometrik olarak dikdörtgen benzeri bir yapıda, jeolojik olarak 1. derece deprem kuşağındadır. Parselin etrafı tuğla duvar ile çevrilmiş olup 1561 sokak tarafında duvar bulunmamaktadır. Parsel üzeri perdahlanmış şap betonu ile tevsiye edilmiştir.(Ayrıntılı bilgi Gayrımenkul Satış Şartnamesi'nde mevcuttur)

3- Gayrimenkul üzerindeki mükellefiyetler ve henüz vadesi gelmemiş rehinler:
Bulunmamaktadır.

4- Gayrimenkulün artırılmasına esas olmak üzere satış komisyonunca biçilen rayiç değer: 8.450.000,00(sekizmilyondörtyüzellibin)T.L. (KDV, Damga Vergisi ve Tapu Alım Harcı alıcıya aittir)

5- Artırmaya iştirak için alınacak teminatın tutarı: Gayrimenkule biçilen rayiç değerin %7,5 nispetinde olan 633.750,00(altıyüzotuzüçbinyediyüzelli)T.L. tutarında teminat alınması gerekmektedir.

Teminat olarak 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 10. maddesinin 1-4 üncü bentlerinde yazılı bulunan ; para, bankalar ve özel finans kurumları tarafından verilen süresiz teminat mektupları, Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler (Nominal bedele faiz dahil edilerek ihraç edilmiş ise bu işlemlerde anaparaya tekabül eden satış değerleri esas alınır.), Hükümetçe belli edilecek Milli esham ve tahvilat "Bu esham ve tahvilat, teminatın kabul edilmesine en yakın borsa cetvelleri üzerinden % 15 noksaniyle değerlendirilir." kabul edilecektir.

6- Gayrimenkulün satışının yapılacağı yer, gün ve saat: İzmir V.D.B. Kordon Vergi Dairesi Müdürlüğü Müdüriyet Makamı'nda 17.08.2022 tarihinde Saat:10.00 da yapılacaktır.

7- İlgilenenler Gayrimenkul Satış Şartnamesini Kordon Vergi Dairesi Müdürlüğünden alabileceklerdir

8- Teminatın yatırıldığına ilişkin makbuzun 17.08.2022 günü, saat 09.00' a kadar Satış Komisyonu Başkanlığına ibraz edilmesi gerekmektedir.

Gayrimenkulün ihale edilmesi halinde alınan teminat ihale bedelinden mahsup edilecektir. Malın alınmasından vazgeçilmesi veya bedelin tamamının ödenmemesi durumunda 6183 sayılı Kanun kapsamında doğacak yükümlülükler teminattan mahsup edilecek ve mahsup sonrasında teminattan artan bir tutar olması halinde ise bu tutar doğrudan bütçeye irat kaydedilecektir.

9- Gayrimenkul malın satışında verilen bedel, gayrimenkule biçilen rayiç değerin %75'ini bulmadığı ve şayet artırılan bedel amme alacağına rüçhanı olan alacakların tutarından fazlaya çıkmadığı ve yapılmış ve/veya yapılacak masrafları karşılamadığı takdirde, en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla artırma 7 gün daha uzatılarak; gayrimenkul, aynı mahalde, 24.08.2022 tarihinde aynı saatte tekrar artırmaya çıkarılacaktır.

10 - İş bu ilanın tapu kaydında adresi bulunmayan ilgililer ile tapu kaydında ad ve adresleri geçip de tebliğ edilemeyen ilgililere de tebliğ yerine kaimdir.

Yukarıda yazılı hususlar dışında başka bir bilgi almak isteyenler 2018/2 dosya numarası ile Kordon Vergi Dairesi Müdürlüğüne müracaat edebilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.