Konya Metrosu 4 Yılda Tamamlanacak

Konya Metrosu 4 Yılda Tamamlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla 7,5 milyar TL yatırım bedeliyle hayata geçirilecek olan Konya metro projesi 4 yılda tamamlanarak hizmete açılacak.

A+A-

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanlığında düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’ndan önce gerçekleştirdiği basın toplantısında, turizm açısından önemli bir yere sahip Konya'da toplu taşıma kalitesini, niteliğini ve yolcu kapasitesini artırmak, şehir içi ulaşımı kolaylaştırmak için yapılacak Konya metrosuna ilişkin bilgiler paylaştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile 1 Kasım Cuma günü "Hafif raylı sistem hattı yapım işi ile elektromekanik sistemlerin temini, kurulumu ve işletime alınması işleri ve demiryolu araçlarının temini" sözleşmesini imzaladıklarını söyleyen Altay, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında yapılan imza töreniyle, şehrimiz bugüne kadar yapılan en büyük kamu yatırımının imzasını gerçekleştirmiş oldu." diye konuştu.

Altay, inşa sürenini oldukça hızlı bir şekilde tamamlayacaklarını söyleyerek, "Konya metrosunun ilk etabı Necmettin Erbakan Üniversitesi Köyceğiz Kampüsü'nden başlayıp, Meram Tıp Fakültesi, Beyşehir Yolu, Eski Sanayi, Yeni Gar İstasyonu, Fetih Caddesi, Ahmet Özcan Caddesi, Çeçenistan Caddesi ve Meram Belediyesi'nde tamamlanacak. 21,1 kilometrelik ilk hattın ihalesi ve sözleşmesi gerçekleştirilmiş oldu. 22 duraktan oluşacak metromuzda 35 dakikada seferin tamamlanması planlanıyor. Böylece Meram ve Selçuklu arasında vatandaşlarımız için kolay bir ulaşım arzu ediyoruz. İnşallah ikinci etabın da tamamlanmasıyla birlikte Konya çok önemli bir mesafe katetmiş olacak." dedi.

Altay, metro yapım maliyetlerinin Bakanlık tarafından karşılanacak olmasıyla belediyenin önemli bir yükümlülükten kurtulduğunu ifade ederek proje yatırım bedelinin 7,5 milyar lira olduğunu bildirdi.

Altay sözlerine şu şekilde devam etti:

"Şehirlerin rekabeti günümüzde ülke rekabetlerinin önüne geçti. Artık şehirler birbiriyle yarışıyor ve şehirler için en önemli kriterlerinden biri toplu taşıma ağının niteliği, sınıfı ve yolcu kapasitesi. Konya da bu manada metrosu olan şehirler kategorisine girmiş olacak. İnşallah süreçte bir aksama olmadan 4 yıl içinde projenin tamamlanmasını hedefliyoruz. Konya metrosunun tamamı yer altında inşa edilecek. Tünel atma sistemiyle bu inşaatın tamamlanması arzu ediliyor. Tabii istasyonların yapımı sırasında belki kazı işlemi yapılacak ama metro için herhangi bir yüzey kazısı gerçekleşmeyecek. Tamamı üst teknolojiyle yer altında yapılacak bir sistemden bahsediyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum