Konya Metro Projesinin İhalesi Bu Ay Yapılacak

Konya Metro Projesinin İhalesi Bu Ay Yapılacak

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan metro projesinin ihalesi bu ay içerisinde yapılacak. Konya metro projesine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 1 milyar TL destek verecek.

A+A-

Konya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı ilk toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği metronun ilk etabının bu ay içinde ihale edileceğini söyledi.  

Metro taşıtkları Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından alınmasıyla ilgili Ulaştırma Bakanlığı tarafından bir protokol yapılmıştı. Altay,"Bu, 1 milyar liralık bir rakam. Bu taşıt alımları Konya Büyükşehir Belediyesi uhdesinden alınarak bütün yükümlülük Ulaştırma Bakanlığı’na verildi. İhalenin içine de bunlar dahil edildi. Hem metro müjdesi için hem de metro taşıtları alımının Büyükşehir’den alınıp Ulaştırma Bakanlığı’na verilmesinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Ulaştırma Bakanımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, Sağlık Bakanımıza, Genel Başkan Yardımcımıza, İl Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu Konya Büyükşehir Belediyesi için bir dönüm noktasıdır" diye konuştu.

KARMA ENDÜSTRİ BÖLGESİ KURULUYOR

Başkan Altay, “ASELSAN Konya’ya çok önemli bir yatırım gerçekleştiriyor. 300 bin metrekarelik alanda temeli atıldı, imalatlar devam ediyor. Bunun etrafında mülkiyeti Büyükşehir Beledimize ait 1,5 milyon metrekarelik alanı Milli Emlak’a devrediyoruz. Burada Karma Endüstri Sanayi Bölgesi kurulması için Sayın Bakanımızdan söz aldık. Böylece Konya’da özellikle silah ve savunma sanayinde yeni bir atılım başlayacak, yeni yatırımlar gelecektir. Tüm bu işler Konya’yı geleceğe taşıyacak. Şehrimiz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.