Konya Metro Projesinin Detayları, Güzergahı ve Durakları Belli Oldu

Konya Metro Projesinin Detayları, Güzergahı ve Durakları Belli Oldu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay metro projesinin detaylarını paylaştı. 1 milyar Euro üzerinde bir yatırım değeriyle hayata geçirilecek konya metrosu 2 etaptan oluşacak. İlk etapta 22 durak olacak.

A+A-

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya'ya metro müjdesi vermişti. Konya'ya yapılacak metronun detayları ve yatırım değeri Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay tarafından açıklandı. 

Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında metroyla ilgili detayları verdi. Metro projesinin iki etaptan oluşacağını belirten Altay, "Birinci etap; Necmettin Erbakan Üniversitesi, Beyşehir Çevre Yolu, Yeni Gar Binası, Fetih, Ahmet Özcan ve Çeçenistan Caddesi'nden Meram Belediyesine kadar gelen 21,1 kilometreden oluşan 22 duraklı proje. İkinci etap ise Aladdin ile Kampüs hattının yer altına alınması. Konya Metrosu'nun tamamı yer altında inşa edilecek. Başlangıcından sonuna kadar 35 dakikalık seyahat süresi olacak. 1 milyar avronun üzerinde bir yatırım gerçekleştirilecek. Konya, metrosu olan şehirlerarasında girmiş olacak."

KONYA İÇİN BÜYÜK BİR KAZANIM

Metro yatırımının Konya için çok önemli olduğunu söyleyen Altay, şunları söyledi:"Özellikle sıkı ekonomik politikaların uygulandığı böyle bir dönemde büyük bir yatırımın tarihi ile müjdelenmesi Konya'nın ne kadar önemli olduğunun ve Cumhurbaşkanımızın şehrimize ne kadar değer verdiğinin göstergesidir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum