Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı Açılıyor

Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı Açılıyor

Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı, 8 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacak. Konya ve Karaman arası, 102 kilometrelik hat ile 1 saat 15 dakikadan 35 dakikaya düşecek.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı'nın açılışına katılacak. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı'nın açılışı 8 Ocak'ta gerçekleşecek. Açılışa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı AK Parti Konya İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklama ile duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Konya'dan hızlı tren ulaşımını kullanarak saat 13.15’te Karaman'a yolculuk yapacağı belirtildi. Hayata geçirilen proje ile Konya-Karaman arasındaki mesafenin 35 dakikaya düşeceği ifade edildi.

AK Parti Konya İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 102 kilometrelik Konya-Karaman hızlı tren hattı yolunda 20 araç üst geçidi, 21 araç alt geçidi ve 15 yaya alt geçidi bulunduğu belirtildi.

AK Parti İl Başkanı Hasan Angı'nın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

"Sayın Cumhurbaşkanı'mız ile buradan hızlı trenle Karaman'a gideceğiz ve binlerce vatandaşımızın katılımı ile hattımızın açılışımızı yapacağız. Bu vesileyle Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı'nın hayata geçirilmesinde büyük emekleri olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı arz ediyorum. Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 2001 yılında kurulan ve hemen bir yıl sonra gerçekleşen 2002 genel seçimlerinde tek başına iktidar olmayı başaran partimiz ile Türkiye'de yeni bir dönem başladı. 19 yıl içerisinde 'yapılamaz' denilen pek çok eseri hayata geçirdik. Bölünmüş yollardan demir yollarına, baraj ve tünellerden hava limanlarına, hastanelere kadar pek çok önemli eseri halkımızın hizmetine sunduk. Hükümetimizin son eseri Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı da bunlardan bir tanesi. Yük ve yolcu taşımacılığında limana ve sınır ötesine devam edecek olan bu önemli hattın ilk etabı hizmete açılıyor. Hattımızın Konya'mıza, Karaman'ımıza, ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.