Konut Kredisinde En Yüksek Faiz Oranları Kamu Bankalarında

Konut Kredisinde En Yüksek Faiz Oranları Kamu Bankalarında

Geçtiğimiz yılı ortalama yüzde 3'ün üzerinde kapatan banka konut kredisi faizleri yeni yılda da yüksek seyrediyor. Konut kredileri 2.79'a kadar gerilerken en yüksek kredi 4.72 seviyesinde. En yüksek faizli konut kredisi ise kamu bankalarında.

A+A-

Merkez Bankası'nın 2023 genel seçimlerinden sonra faiz oranlarında hızlı bir artışa gitmesi ve politika faizini yüzde 42.50'ye kadar yükseltmesi ile birlikte bankalar da faiz oranlarını yukarı çıkardı. Zaten yüksek seviyelerde olan konut kredisi faiz oranları tavan yaparken faiz ortalaması aylık yüzde 3.50'nin üzerine çıktı. 

Neredeyse tüm bankalar faiz oranlarını yüzde 3'ün üzerine çıkarırken son 1 ayda faizlerde hafif bir geri çekilme oldu. En düşük konut kredisi faizi 2.79'a düştü. 

EN DÜŞÜK VE EN YÜKSEK KREDİ HANGİ BANKALARDA

En düşük konut kredisi faiz oranını yüzde 2.79 faizle ING Bank, yüzde 2.80 faizle Akbank ve yüzde 2.87 ile İş Bankası sağlıyor. En yüksek faiz oranı ise yüzde 4.72 ile Şekerbank, Yüzde 4.24 ile Ziraat Katılım ve yüzde 3.89 ile Ziraat Bankası veriyor. 

KAMU BANKALARININ FAİZ ORANLARI

Her zaman en düşük faiz oranları ile konut finansmanı sağlayan kamu bankaları sıkı para politikası nedeniyle en yüksek faiz oranıyla kredi kullandıran bankalar arasında yerini alıyor. Ziraat Bankası yüzde 3.89 oranla en yüksek faizli üçüncü banka olurken Vakıfbank ve Halk Bankası 3.79 oranla en yüksek faizli beşinci banka oldu. 

GÜNCEL KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

konut-kredisi-1.png

konut-kredisi-2-001.png

konut-kredisi-3-001.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.