Konut Kredisi Faizleri Yeniden Yükselişe Geçti!

Konut Kredisi Faizleri Yeniden Yükselişe Geçti!

Geçtiğimiz ay yatay seyreden özel bankaların konut kredisi faiz oranları haziranda dövizdeki artışla beraber yükselişe geçti. Özel bankalarda en düşük konut kredisi 1,75'ten 1,90'a çıkarken en yüksek faiz oranı 1,99'dan 3,49'a geçti.

A+A-

Son günlerde dövizde yaşanan artışla beraber konut kredisi faiz oranları da artışa geçti. Kamu bankaları faiz oranlarını 1,20'de sabit tutarken özel bankaların çoğu faiz artışına gitti.

Özel bankalarda 2 banka hariç tüm bankaların faiz oranları yüzde 2'nin üzerinde seyrediyor. En düşük oranla kredi kullandıran Albaraka ve Fibabanka 1,90 faizle kredi kullandırırken, HSCB 3,49 oranla en yüksek faizle kredi kullandıran banka.

KAMU BANKALARI FAİZİ 1,20'DE SABİT TUTUYOR

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank değişen ekonomik koşullara rağmen kredi faiz oranlarını 1,20'de sabit tutuyor. Kamu bankaları ilke kez ev sahibi olan ve sıfır konut alan vatandaşlara 0,99 faizle, evin peşinatının en az yüzde 50'sini 1 nisandan önce açılmış döviz hesabını veya altınını bozdurarak ödeyenlere 0,89 faizle konut kredisi sağlıyor. 

Bankaların konut kredisi faiz oranları şu şekilde;

konut-kredisi-faizleri-001.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.