Konak Beştepeler İmar Planı Askıya Çıktı! 3.00 Emsal 10 Kat İmar Hakkı

Konak Beştepeler İmar Planı Askıya Çıktı! 3.00 Emsal 10 Kat İmar Hakkı

Konak Beştepeler Bölgesi'nde 2 milyon 70 bin metrekarelik alan içerisindeki 14 mahallenin imar planları onaylanarak askıya çıkarıldı. Yeni imar planlarında Emsal 3.00 olarak yükseklik 10 kat olarak belirlendi.

A+A-

Dayıemir, Dolaplıkuyu, İmariye, Selçuk, Aziziye, Tınaztepe, Duatepe, Kocatepe, Çimentepe, 1. Kadriye, 2. Kadriye, Hasan Özdemir, 19 Mayıs ve Zafertepe mahallelerini kapsayan, Beştepeler Bölgesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu askıya çıktı. Planlar 11 Ekim ile 9 Kasım tarihleri arasında 30 gün süreyle askıda kalacak.

Kentsel dönüşüm kapsamında planlanan Beştepeler Bölgesi'nde 270 hektarlık alanın konut +karma kullanım alanı olarak planlanırken yüzde 7'si kentsel çalışma alanı belirlendi. Alanın yüzde 29'u sosyal altyapı, yüzde 25'i de teknik altyapı olarak ayrıldı. Konut+karma kullanım alanlarının yüzde 30'u konut alanı, yüzde 3,5'i konut+ticaret alanı, yüzde 5'i ise ticaret+turizm+konut alanı olarak belirlendi.

Yeni planlarla 629.239 metrekarelik alan konut alanı olarak belirlendi. 1.465 metrekare Ticaret, 73.137 metrekare ticaret+konut, 103.527 metrekare de ticaret+turizm+konut olarak ayrıldı.

Konut alanları için 3.00 emsal belirlenirken yükseklik 10 kat oldu.

konak-belediyesi-imar.png

Üç boyutlu model de sergileniyor

Plan detaylarına bir ay boyunca Konak Belediyesi’nin web sitesinde yer alan link üzerinden mahalle, sokak adı ve kapı numarasıyla sorgulanabilir olarak da erişilebilecek. Planlara askı süresinde Konak Belediyesi’nin İOS ve Android mobil uygulamaları üzerinden de ulaşılabilecek. Planın bölgede oluşturacağı dokuyu ve silueti ortaya koymak üzere hazırlanan 3 boyutlu modelleme çalışmaları da Yağhaneler Hizmet Binası’nda askı süresinde sergilenecek. İtiraz dilekçeleri de Yağhaneler Hizmet Binası’nda kabul edilecek.

50 bin kişiyi etkileyecek

İzmir’in en eski mahallelerine ev sahipliği yapan, şehrin köklü tarihini, belleğini barındıran Beştepeler’de 14 mahalleyi, yaklaşık 200 hektarlık bir alanı kapsayan plan, 50 bin kişilik bir nüfusu modern bir yaşam alanına kavuşturacak. Sosyal donatı alanlarının çoğaltıldığı planda, 19 Mayıs, Hasan Özdemir ve 1. Kadriye mahalleleri arasında kalan bölge için, iki vagonun birbirini karşı ağırlıklarıyla etkilemesi prensibiyle çalışan füniküler sistemi dikkat çekiyor. Ulaşıma çevreci bir çözüm sunan füniküler hattın 500 metrelik bir güzergâhta hareket etmesi planlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum