Konak Belediyesi Yeşil Alana Konut İmarı Verdi, Büyükşehir İmar Komisyonu Reddetti

Konak Belediyesi Yeşil Alana Konut İmarı Verdi, Büyükşehir İmar Komisyonu Reddetti

Konak Belediyesi, Göztepe Mahallesinde yer alan yeşil alan ve park imarlı arsaya 5 katlı konut imarı imkanı sağlayan planları onaylayarak Büyükşehir'e gönderdi. İmar komisyonunun oybirliği ile reddettiği planlar meclis tarafından komisyona geri gönderdi.

A+A-

Konak Belediyesi, Özel İzmir Amerikan Koleji ile Özel İzmir SEV okullarının arkasında bulunan mevcutta haliyle otopark ve yeşil alan-park olarak kullanılan araziyi imara açmak için karar aldı. Mülkiyet sahiplerinin başvurusunu değerlendiren belediye yapılan inceleme sonucunda imar planlarına göre 5 kat konut onayı verdi.

Egedesonsöz'de yer alan habere göre; Konak Belediyesi’nin meclisinden geçtikten sonra Büyükşehir’e gönderilen teklif İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda değerlendirildi. Yürürlükteki imar planında tamamı Park- yeşil alanda kalan Göztepe Mahallesi 931 ada 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14 parseller ile 2668 ada 12,13,14 ve 35 parsellerin kısmen B-5 konut alanı ve yeşil alan olarak belirlenmesine yönelik 1/1000 uygulama imar planı değişikliği teklifi oy birliği ile ret edildi.

Büyükşehir ihtisas komisyonunun kabul etmediği teklif “ret kararı” ile birlikte meclisin onayına sunuldu. Belediye meclisinden geldiği gibi geçmesi beklenen dosyayla ilgili dikkat çeken bir işlem yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katılmadığı son meclis toplantısında karar komisyonlara “yeniden değerlendirmek üzere” iade edildi.

Meclis tarafından kendisine iade edilen dosyayı yeniden değerlendirecek olan komisyon önümüzdeki günlerde yeniden karar alacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum