Kira Gelir Vergisi Kredi Kartı İle Ödenebilecek

Kira Gelir Vergisi Kredi Kartı İle Ödenebilecek

Koronavirüs önlemleri kapsamında kira gelir beyannamesi ve vergi ödemesi artık online olarak gerçekleştirilebilecek. Vatandaşlar kredi kartı ile kira gelir vergisini ödeyebilecek.

A+A-

Gelir Vergisi Kanunu'nda yer alan mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak belirtiliyor ve gelir vergisi kapsamından alınıyor. Beyana tabi gelirleri sadece gayrimenkul sermaye iradı (GMSİ-kira geliri), ücret, menkul sermaye iradı, diğer kazanç ve iratlardan ibaret olan mükelleflerin, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından beyannamelerinin hazırlanarak internet ortamında sunuluyor.

Temettü gelirleri, iş yeri kira gelirleri veya birden fazla işverenden kazanılan ücret gelirleri gibi, tevkifata tabi menkul ve gayrimenkul sermaye iratlarının beyan edilmesi için kullanılan sınır tutarı yeniden değerlendirildi. 

2020 gelirleri 49 bin lira

2019 gelirleri için 40 bin lira olan bu tutar, 2020 gelirleri için 49 bin liraya ulaştı.

2 bin 600'lık beyan sınırı

Herhangi bir tevkifat veya istisna uygulamasına tabi olmayan gayrimenkul ve menkul sermaye iratlarında (yurtdışı banka faiz geliri gibi) ise 2 bin 200 lira olan beyan sınırı 2020 yılında 2 bin 600 lira olarak açıklandı.

Kredi kartıyla ödeme kolaylığı

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinden yaptığı duyuruya göre, vergi dairelerince tahsil edilen tüm vergi, harç ve idari para cezaları, anlaşmalı bankaların kredi kartlarıyla İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden yapılabiliyor. Bu kapsamda, gayrimenkul-menkul sermaye iradı, veraset ve intikal vergisi gibi ödemeler internetten yapılabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.