KİPTAŞ Pendik Arkatlı Evler Başvuruları 11 Aralıkta Başlıyor

KİPTAŞ Pendik Arkatlı Evler Başvuruları 11 Aralıkta Başlıyor

KİPTAŞ’ın İstanbul'un Pendik ilçesinde hayata geçireceği Pendik Arkatlı Evler projesinin temeli bugün atıldı. Pendik Arkatlı Evleri başvuru tarihi de belli oldu. 894 konut için başvurular 11 Aralıkta başlayacak.

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ'ın yeni projesi İstanbul Anadolu Yakası Pendik'te hayata geçirilecek. Arkatlı Evler adıyla yükselecek proje Pendik ilçesi, Çamçeşme Mahallesi, 11425 Ada, 15 Parsel üzerinde hayata geçirilecek.

KİPTAŞ Pendik Arkatlı Evler projesinde 894 adet bağımsız birim yer alacak. Projedeki konutlar 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olarak tasarlandı. 

arkatli-evler-pendik-nerede.jpg

KİPTAŞ Arkatlı Evler projesinin arsa alanı 42 bin 24 metrekare, inşaat alanı ise 139 bin 829  metrekare şeklinde belirlendi. Arkatlı Evler projesinden elde edilecek gelirle sosyal konut ve kentsel dönüşüm projelerine katkı sağlanacak.

İstanbulluların merakla beklediği projedeki 894 adet bağımsız bölümün 604 adedi normal daire, 224 adedi home ofis, 39 adedi ticari alan, 26 adedi ofis olarak tasarlandı. Projede ayrıca 1 adet kreş de mevcut.

Adalar ve deniz manzarasıyla dikkat çeken Arkatlı Evler'de yer alan bloklar 12, 13 ve 15 kat şeklinde tasarlandı. Projedek isosyal tesis blokları 1 ve 2 katlı olacak.

2 adet ticari blok, 8 adet konut bloğu, 2 adet sosyal tesis binasının yer aldığı Pendik Arkatlı Evler projesi 2023 yılının sonunda teslim edilecek. Projede ayrıca 173 adet açık, 939 kapalı olmak üzere toplam 1.112 araç kapasiteli otopark da mevcut. 

KİPTAŞ Pendik Arkatlı Evler projesine 430 metre uzaklıkta 50. Yıl Güzelyalı İlköğretim Okulu, 760 metre uzaklıkta Pendik Ağız ve Diş Hastanesi yer alıyor.

arkatli-evler-pendik.jpg

Yeni projelere kaynak sağlayacak

KİPTAŞ Arkatlı Evler projesinin temel atma ve tanıtım bugün gerçekleştirildi. Törende önemli açıklamalar yapan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, "KİPTAŞ olarak İstanbul'da yaşanabilir alanlar inşa etmek için çaba sarf ediyoruz" dedi.

Yetersiz alt yapı hizmetleri, dengesiz nüfus dağılımı ve kaçak yapılaşmayla birlikte iklim değişikliğinin de şehirlerde ciddi baskı yarattığını belirten Ali Kurt şunları söyledi:

"Yeni dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehircilik Grubu olarak İstanbul Yenileniyor platformunu hayata geçirerek, İstanbul'daki tüm riskli yapıların dönüştürülmesinin önünü açan, şeffaf gerçekçi ve sürdürülebilir bir sistemi hayata geçirdik ve şu ana kadar 105 bin bağımsız birime ilişkin çalışmalarımız devam ediyor. 

Bugün yeni dönemin ilk kaynak geliştirici projesiyle fonksiyon yönünden zenginleştirilmiş bir projeyi hayata geçirerek buradan edindiğimiz gelirle yine bu yıl içerisinde yapacağımız sosyal projelere kaynak üretmeyi hedefliyoruz."

İsmini arkattan alıyor

Arkatlı Evler projesiyle de ilgili önemli bilgiler veren KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt projenin adını mimari bir terim olan arkattan aldığını söyledi. Kurt konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Bugün temeli atacağız projemiz ismini mimari bir terim olan ve projemizde de kullandığımız arkattan alıyor. Arkatlı Evler mimarisi kadar sunacağı yaşam alanıyla da farklı bir proje. Kentin merkezini aratmayan deniz manzaralı ve adalar manzaralı çok farklı dairelerimiz projemizde olacak. Bizim için bu projenin en önemli özelliği yeni dönem vizyonunu yansıtan ve çevreye yatırım yapan tüketen değil üreten bir proje olmasıdır."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.