Kepez Altınova İmar Sorunu Çözüldü

Kepez Altınova İmar Sorunu Çözüldü

Kepez Belediyesi, Altınova'daki ticaret alanlarından sonra konut alanlarındaki imar revizyon planlarını onaylayarak imar sorununu çözdü.

A+A-

Kepez Belediye meclisinin, şubat ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, başkanlığında toplanan meclis, Altınova'nın ticaret alanlarından sonra konut alanlarında beklenen imar planı revizyonunu da karara bağladı. 

Antalya'nın ticaret merkezi olan Altınova'da, ticari kullanımların talep görmesi ve ticaret alanları ile konut alanları arasındaki emsal farkının bölgenin gelişmesine olumsuz etkilemesinden dolayı imar revizyonlarının yapılmasına ihtiyaç duyuldu. Bölgedeki mahallelerde yaşayanların talebi doğrultusunda ilk olarak Büyükşehir Belediyesi ile Altınova bölgesindeki ticari alanlarına ilişkin imar revizyonu hazırlandı. 

İmar revizyonuyla ticaret ve toplu işyerleri alanlarında minimum parsel büyüklüğü 2 bin metrekare oldu. Bu alanların inşaat emsali, 0.60'dan 0.80'e çıkarıldı. Ticaret ve toplu işyerleri alanlarında emsal, 2 bin-10 bin metrekare arası parsellerde 0.80, 10 bin-20 bin metrekare parsellerde 1.00, 20 bin metrekare ve üzeri parsellerde ise 1.20 oldu.

Kepez Belediyesi, ticari alanlardan sonra Altınova'da konut alanlarında yaşayanların imar taleplerini karşılamak amacıyla Köyiçi mevkiinde(Altınova Düden, Orta ve Sinan mahalleleri) yer alan düşük yoğunluklu yerleşme alanlarının, ticaret-konut (TİCK) alanlarına dönüştürülmesine yönelik 11000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu yaptı.

'ALTINOVA'DA İMAR SÖZÜMÜ TUTTUM'

Başkan Tütüncü, "İmar revizyonuyla bu bölgedeki ticari alanlara, çok geniş işyerleri yapılabilme imkânı getirdik. Bölge şehirleşme açısından muhteşem bir hız yakalayabilecek duruma gelecek. Havaalanı yolu üzerindeki parseller, 20 metreye 100 metre derinliği olan ve yapılaşmaya uygun olmayan, geometrik açıdan çok sıkıntılı parsellerdi. Bu sıkıntılı parsellerin, formlarını yeni planlama ile düzeltmiş olduk. Şimdi Altınova Bulvarı'nda daha düzgün ticaret merkezleri yapılabilme imkânı doğdu. Burada ciddi bir ticari hacim ve yapılaşma meydana gelecek. Bölge ciddi bir ticari merkez olacak" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.