Kentsel Dönüşüm Kredilerinde Faiz Desteği Arttı

Kentsel Dönüşüm Kredilerinde Faiz Desteği Arttı

636 sayılı kanun kapsamında kentsel dönüşüme giren evler için sağlanan konut kredisi faiz desteği ile ilgili yeni karar Resmi Gazete'de yayınlandı. Kentsel dönüşümde faiz desteği 600 bin liraya çıkarken, kullanılabilecek kredi miktarı 3 milyona çıktı.

A+A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kentsel dönüşüm kanunu kapsamında evlerini ve iş yerlerini dönüştürecek ya da güçlendirecek olanlara anlaşmalı bankalar üzerinden kullanacakları kredilerde faiz indirimi imkanları sağlıyor. Bu kredi faiz indirimlerine dair değişiklik kararı alındı. Yapılan değişiklikler Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

KREDİ FAİZ DESTEKLERİNDE DEĞİŞİKLİK

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında, “6306 Saylılı Kanun Kapsamında Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar” yayınlandı. Vatandaşlara kentsel dönüşüm kapsamında kullandırılacak olan tüm kredi gruplarında verilecek faiz desteği ile destek sağlanacak kredi üst limitleri yeniden belirlendi.

HANGİ KREDİLERE NE KADAR FAİZ DESTEĞİ VERİLECEK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayınlanan karara göre hangi kredilerde ne kadar faiz desteği verileceği belirlendi. Buna göre güçlendirme kredisi kullananlara yıllık 600 baz puan, konut yapım kredisi kullananlara yıllık 600 baz puan, konut edinme kredisi kullananlara yıllık 600 baz puan, işyeri yapım kredisi kullananlara yıllık 450 baz puan ve işyeri edinme kredisi kullananlara yıllık 450 baz puan faiz desteği verilecek.

DESTEK SAĞLANACAK KREDİLERİN ÜST LİMİTLERİ NE KADAR OLDU?

Kentsel dönüşüm kapsamında hak sahipliği bulunan vatandaşlara anlaşmalı bankalar üzerinden verilecek olan kredilerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın destek sağlayacağı kredi anapara tutarı üst limitleri yeniden belirlendi. Buna göre kullanılacak olan kredilerde faiz desteği verilebilecek üst limitler şöyle açıklandı:

kentsel-donusum-faiz-destegi.jpg

KREDİ FAİZ DESTEĞİ SINIRI 3 MİLYON TL’YE ÇIKARILDI

Öte yandan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında vatandaşlara verilecek olan kredi faiz desteklerine dair bir başka karar daha alındı. Bir hak sahibine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından faiz desteği sağlanabilecek toplam kredi tutarı 2 Milyon TL’den 3 Milyon TL’ye çıkarıldı. 3 Milyon TL’yi geçecek şekilde kullanılacak olan kredilerde herhangi bir şekilde faiz desteği verilemeyecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.