Kemalpaşa'da 10 Yıllık İmar Sorunu Çözüldü

Kemalpaşa'da 10 Yıllık İmar Sorunu Çözüldü

İzmir Kemalpaşa’da, “2. Çevreyolu” olarak bilinen 80 hektar büyüklüğünde Kuzey Kentsel Gelişme Alanı Uygulama İmar Planı süreci tamamlandı ve arsa tapuları çıktı.

A+A-

2021'de başlatmış olduğu hizmetlerle fark edilen Kemalpaşa Belediyesi, 2010'da Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın girişimleriyle başlanan Kuzey imar planı süreci, Kasım'dan itibaren tamamlayarak önemli bir sorunu ortadan kaldırdı. 

Ege'de Sonsöz'de yer alan habere göre; 80 hektarlık alanın 1/1000 ölçekli imar uygulama sürecinin tamamlanmasıyla arsa tapuları çıktı. Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, ilçenin imar sorunuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

KEMALPAŞA’DA 10 YILDIR DEVAM EDEN İMAR SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Kemalpaşa sınırlarında bulunan yerleşim yerinin kuzey tarafında olan yaklaşık 80 hektarlık alanın, Küçük Sanayi bölgesi karşısından başlayarak Belediye Hizmet Binası’na kadar olan bölümün, imar planı sürecini Rıdvan Karakayalı başlatmıştı. 2021 senesi Kasım ayı itibariyle Kuzey İmar planı bölgesinin 1/1000 ölçekli imar uygulama süresi biterek arsa tapuları çıktı. Kemalpaşa’da 10 senedir devam eden önemli bir imar problemini çözüme kavuşturduklarını dile getiren Başkan Karakayalı, 010 yılında, başkanlığımın ilk döneminde başlattığım imar planı 2021 yılı Kasım ayı itibariyle çözüme kavuştu. Kuzey İmar planı sorunun çözülmesiyle ilçemiz modern bir kent görünümüne kavuşacak. 2. Çevreyolu olarak bilinen yeni uygulama alanında geniş yeşil alanlar, yeni eğitim alanları ve ferah bir kent yaratılacak. İzmir’in parlayan yıldızı Kemalpaşa’mız 21.yüzyıla yakışır bir ilçe olacak. Ayrıca bu alanın imara açılmasıyla ilçemizde ticaret hacmi genişleyecek, istihdamda artış olacak. Kemalpaşa'mıza hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.