Kayaşehir Fenertepe Metro Projesi Geliyor

Kayaşehir Fenertepe Metro Projesi Geliyor

Kayaşehir Fenertepe Metro Hattı için düğmeye basıldı. 742 milyon TL yatırımla hayata geçirilecek 5 kilometrelik metro hattı 5 istasyondan oluşacak.

A+A-

Kayaşehir Fenertepe Metro Hattı için düğmeye basıldı. 4 kilometre uzunluğa sahip olan hat 742 milyon 500 bin TL'ye mal olacak.

İnşaatı devam eden Başakşehir – Kayaşehir Metro hattının devamı niteliğinde olan Kayaşehir Fenertepe Metro Hattı için

Fenertepe bölgesinde  TOKİ  tarafından üretilmiş toplu konut bölgesi, İbn-i Haldun Üniversitesi’nin ana yerleşkesi ve imar planlarında öngörülen sağlık fonksiyonları bulunuyor.

Hattın Vezneciler-Arnavutköy metro hattı ile entegre olması planlanıyor. M3 hattının diğer etapları aracılığı ile de M7 Kabataş-Mahmutbey-Esenyurt metro hattı, M1B Yenikapı-Kirazlı metro hattı, M2 Yenikapı-Sefaköy metro hattı, metrobüs ve  Marmaray  entegrasyonları mümkün olacak. Kayaşehir Fenertepe metro hattı projesinin yolcu kapasitesi 70 bin kişi olacak.

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı, Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyatköy Metro Hattı’nın devamı niteliğinde inşa ediliyor. İnşaat çalışmalarının sürdüğü proje 6,20 kilometre uzunluğunda olacak. Hattın 2020'de açılması planlanıyor.

5 istasyondan oluşan Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı, Metrokent, Onurkent, şehir hastanesi, Kayaşehir 15. Bölge, Kayaşehir Merkez'den geçecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.