Karşıyakalı Salih İnşaat’tan 220 konutluk 5 Yeni Proje

Karşıyakalı Salih İnşaat’tan 220 konutluk 5 Yeni Proje

Bayraklı ve Karşıyaka’da 2 projenin inşaatına başlayan Karşıyakalı Salih İnşaat Karşıyaka, Bayraklı, Çiğli ve Menemen’de 220 konutluk 5 projeye imza atacak.

A+A-

2010 yılından bu yana İzmir’in kuzey aksında 400 konut inşa ettiklerini belirten Karşıyakalı Salih İnşaat’ın yönetim kurulu üyesi Mustafa Şür, “Uzun süredir inşaata girme gibi bir niyetimiz vardı. Yanımızda çalışan bir arkadaşımızın arsası vardı. Bu arsanın inşaatını yapmamızı isteyince bu vesileyle biz de inşaata girdik. Müteahhit arkadaşımızın da destekleriyle ilk projemizi yaptık. İlerleyen dönemlerde başarılı projelere de imza attık. İlk projemizi Örnekköy’de hayata geçirdik. Bayraklı, Çiğli ve Menemen’de projeler ürettik.  Bugüne kadar 20 civarında projeyi tamamlayarak 400’e yakın konutu sahiplerine teslim ettik.

karsiyakali-salih-bayrakli.jpg

FİYATLAR 400 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

Karşıyakalı Salih İnşaat’ın satışta 2 projesi bulunuyor. 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerinin yer aldığı Bayraklı projesinde dairelerin yüzde 70’i satıldı. Karşıyaka projesinde ise satışlar bu hafta itibariyle başladı.

Bayraklı projesinde 2+1 daireler 400 bin TL’den, 3+1 daireler 600 bin TL’den, 4+1 daireler ise 850 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Karşıyaka projesinde ise 3+1 daireler 600 bin TL’den, 4+1 dubleks daireler ise 900 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

4 İLÇEDE 220 KONUTLUK 5 PROJE

Devam eden projelerle ilgili bilgi veren Mustafa Şür, “Bayraklı ve Örnekköy’de iki yeni projemizin inşaatına başladık. Bayraklı projemiz 44 konut ve 1.300 metrekarelik ticari alandan oluşuyor. Karşıyaka Medical Park Hastanesi yakınında 56 konut ve 8 dükkandan oluşan iki yeni projemiz başlayacak. Çiğli’de 3 blok ve 60 bağımsız bölümden oluşan bir projeye başlayacağız. Ulukent’te 40 konutluk projemizin ruhsatını almak üzereyiz. Ruhsatı aldıktan sonra inşaata başlayacağız. Karşıyaka Şemikler’de 20 konutluk bir projeye başlayacağız. Bu projelerimize 2021 yılında başlamayı planlıyoruz” dedi.

karsiyakali-salih-karsiyaka.jpg

SEKTÖRÜN 4 BÜYÜK SIKINTISI: FAİZ, MALİYET, ARSA, RUHSAT SÜRELERİ

Sektörün yaşadığı sıkıntılara değinen Şür, “Faizler çok yüksek olduğu için çok fazla talep yok. Kredili satışlar neredeyse hiç yok. Nakit parası olan ve ev ihtiyacı alanlar satın alıyor. Bizim en büyük problemlerimizden biri artan inşaat maliyetleri. Maliyetlerimiz çok fazla arttı. Talep çok fazla olmadığı için bu maliyetleri daire fiyatlarımıza yansıtamadık. Bir diğer sorunumuz ise arsa. Özellikle Karşıyaka’da artık arsa üretilemiyor. 100 metrekare yer yıkıp 100 metrekare yer yapıyoruz. Pandemide kamu kurumlarının esnek çalışma modeline geçmesinden dolayı ruhsat konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Ruhsatlar çok geç onaylanıyor. Müteahhitler kente ciddi yatırımlar yapıp kentin kalkınmasını sağlıyor. Yüzlerce sektöre iş fırsatı sağladığımız gibi çok sayıda kişiye de istihdam kapısı açıyoruz. Bu yüzden belediyelerin ruhsat süreçlerini hızlandırmak adına müteahhitlere yardımcı olması gerekiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.