Karşıyaka'da İmar Hakları Artırıldı!

Karşıyaka'da İmar Hakları Artırıldı!

İzmir Karşıyaka'nın Bahriye Üçok, Bahçelievler, Bahariye, Aksoy, Tuna, Donanmacı, Alaybey, Tersane Mahalleleri ile Bostanlı Mahallesinin bir kısmını içeren bölgenin imar planında revizyona gidildi. Yapı stoku kötü denilerek imar hakkı artırıldı.

A+A-

İzmir Karşıyaka Belediyesi tarafından etaplar halinde sürdürülen imar planı çalışmaları ile ilgili yeni bir son dakika gelişmesi yaşandı. Belediyenin bir etap için daha hazırlattığı imar planlarını çalışmaları bitirildi.  Son olarak ilçe merkezindeki mahalleri kapsayan 400 hektarlık bölgenin planlarına onay verildi. 

Bahriye Üçok, Bahçelievler, Bahariye, Aksoy, Tuna, Donanmacı, Alaybey, Tersane Mahalleleri ile Bostanlı Mahallesinin bir kısmını kapsayan bölgenin 2011 senesinde yapılmış imar planlarında revizeye gidildi. 

Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlatılan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları Revizyon Çalışması'nın İmar Komisyonu’ndan AK Partili meclis üyelerinin şerh oylarının yanı sıra oy çokluğu ile Meclis'ten geçtiği açıklandı. 

Bölgeye ilişkin geçen sene hazırlatılan imar planının da teknik eksikler sebebiyle geri çevrildiği ifade edildi. 

AK PARTİ'DEN ŞERH 

AK Partili Adem Öztürk, Meclis'te planla ilgili açıklamalarda bulundu ve "Bahse konu yer şehrin ana yapı stoğunun olduğu bir yer. Karşıyaka’da yapılan hiçbir plan tadilatına biz hayır demek istemeyiz. Ancak Karşıyaka’nın yarısını kapsayan, yapı stoğunun çok da kötü olduğu bir alan. Ve de deprem kuşağında olan bir yer. Gerçekleştirilecek çalışmanın bölgenin kanayan yarasına ilaç olması açısından başlatılmış bir proje ama bu bölgeyle ilgili tarafımıza herhangi bir bilgilendirme yapılmadığı için yapılan revizyon çalışmalarının neleri kapsadığı konusuna hakim değiliz" ifadelerini kullandı. 

Açıklamasının devamında ret oyu kullandıklarını aktaran Adem Öztürk, "Seçimlerden sonrasına ertelenmesini öneriyoruz. Revizyon imar planı yapılacaksa bölgenin gereksinimlerini karşılayacak, bilime, akla, fenne, şehircilik ilkelerine uyularak dönüştürülmesi gerektiği göz önünde bulundurularak bir revizyon imar planı hazırlanması gerekir. Buna ciddi bir manada ihtiyaç bulunuyor" açıklamasını yaptı. 

Karşıyaka Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Nehir Yüksel de Mecliste bilgilendirme yaptı. Yüksel, "Plan çalışması bir süredir gündemdeydi. Mevcut yapı stoğunun eskimiş alanda ada bazında gelindiği takdirde imar haklarının arttırılmasına yönelik bir plan revizyonu gerçekleştirildi" ifadelerine yer verdi. 

Egedesonsöz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum