Karşıyaka Emlak Bankası Konutları İmar Planlarına Yapılan İtirazlar Reddedildi

Karşıyaka Emlak Bankası Konutları İmar Planlarına Yapılan İtirazlar Reddedildi

Karşıyaka Emlak Konutları imar planı düzenlemesi ile ilgili vatandaşın yaptığı itirazlar Karşıyaka Belediyesi İmar Komisyonu tarafından 'hak kaybı olmadığı' gerekçesiyle reddedildi.

A+A-

Karşıyaka'da, Atakent Mahallesi'nde bulunan ve halk arasında 'Emlak Konutları' olarak bilinen alanda gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm çalışmaları tartışmalara neden olmuştu.

Karşıyaka Belediyesi'nin planları askıya çıkması sonrası platform üyeleri itiraz kampanyası düzenlerken, gerçekleştirilen itirazlar için Karşıyaka Belediyesi kararını verdi.

Askı sürecinin bitmesi sonrası İmar Komisyonu'nda görüşülen itirazlar, komisyon üyeleri tarafından değerlendirilirken 5 kişiden oluşan komisyonda itirazlar '1979 yılında belirlenen kitle ölçülerine göre herhangi bir hak kaybı olmadığı' gerekçesi ile oy çokluğu ile reddedildi.

İLGİLİ GÜNDEM MADDELERİ ŞU ŞEKİLDE;

"Askı Süresi içerisinde 9395 ada, 2 parselin 20 maliki tarafından yapılan itiraz ile ilgili olarak Komisyonumuzca yapılan incelemede; Atakent 2. Etap Konutları olarak belirlenen konutların Emlak Kredi Bankası A.O. İzmir Bostanlı Konutları Sitesi Kısmi İmar Planı; İzmir Belediye Meclisinin 14.03.1979 tarih ve 11-752/26 sayılı kararı ile onaylandığı ve son halini aldığı, yapılaşmaların bu etüde göre tamamlandığı, 1984 yılında ise nizam ve kat yüksekliğinin belirlendiği tespit edilmiş; İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 18.12.2020 tarihli ve 05.1184 sayılı kararı ile değişiklikle onanan plan notu ilavesi ile 1979 yılında belirlenen kitle ölçülerine göre imar haklarının korunduğu, yürürlükte olan İzmir Şehri Plan Notlarının 14. maddesinde hüküm altına alınan “Uygulamada imar adası içindeki tescilli parselasyon planlarında belirlenen kitle nizamına uyulacaktır.” şeklindeki plan notu ile 1979 yılında belirlenen kitle ölçülerine göre herhangi bir hak kaybı olmadığı, ayrıca hem Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğinde tanımlanan şekil ve şartlar yönüyle, hem de Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin geçici 2. maddesi doğrultusunda itirazların reddinin oyçokluğuyla kabulü hakkında İmar Komisyonu Raporu."

"Askı Süresi içerisinde tapunun 9395 ada 2 parsel, 9529 ada 2 parsel ile 9275 ada 2 parselde matbu olmak üzere toplam 3 adet dilekçe ile yapılan itirazlar ile ilgili olarak Komisyonumuzca yapılan incelemede; Atakent 2. Etap Konutları olarak belirlenen konutların Emlak Kredi Bankası A.O. İzmir Bostanlı Konutları Sitesi Kısmi İmar Planı; İzmir Belediye Meclisinin 14.03.1979 tarih ve 11-752/26 sayılı kararı ile onaylandığı ve son halini aldığı, yapılaşmaların bu etüde 4 göre tamamlandığı, 1984 yılında ise nizam ve kat yüksekliğinin belirlendiği tespit edilmiş; İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 18.12.2020 tarihli ve 05.1184 sayılı kararı ile değişiklikle onanan plan notu ilavesi ile 1979 yılında belirlenen kitle ölçülerine göre imar haklarının korunduğu, yürürlükte olan İzmir Şehri Plan Notlarının 14. maddesinde hüküm altına alınan “Uygulamada imar adası içindeki tescilli parselasyon planlarında belirlenen kitle nizamına uyulacaktır.” şeklindeki plan notu ile 1979 yılında belirlenen kitle ölçülerine göre herhangi bir hak kaybı olmadığı, ayrıca hem Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğinde tanımlanan şekil ve şartlar yönüyle, hem de Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin geçici 2. maddesi doğrultusunda itirazların reddinin oyçokluğuyla kabulü hakkında İmar Komisyonu Raporu."

"Askı Süresi içerisinde 9395 ada 2 parselin malik vekili tarafından yapılan itiraz ile ilgili olarak Komisyonumuzca yapılan incelemede; Atakent 2. Etap Konutları olarak belirlenen konutların Emlak Kredi Bankası A.O. İzmir Bostanlı Konutları Sitesi Kısmi İmar Planı; İzmir Belediye Meclisinin 14.03.1979 tarih ve 11-752/26 sayılı kararı ile onaylandığı ve son halini aldığı, yapılaşmaların bu etüde göre tamamlandığı, 1984 yılında ise nizam ve kat yüksekliğinin belirlendiği tespit edilmiş; İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 18.12.2020 tarihli ve 05.1184 sayılı kararı ile değişiklikle onanan plan notu ilavesi ile 1979 yılında belirlenen kitle ölçülerine göre imar haklarının korunduğu, yürürlükte olan İzmir Şehri Plan Notlarının 14. maddesinde hüküm altına alınan “Uygulamada imar adası içindeki tescilli parselasyon planlarında belirlenen kitle nizamına uyulacaktır.” şeklindeki plan notu ile 1979 yılında belirlenen kitle ölçülerine göre herhangi bir hak kaybı olmadığı, ayrıca hem Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğinde tanımlanan şekil ve şartlar yönüyle, hem de Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin geçici 2. maddesi doğrultusunda itirazın reddinin oyçokluğuyla kabulü hakkında İmar Komisyonu Raporu."

"Askı Süresi içerisinde 9444 ada 3 parsele ilişkin matbu 9 adet dilekçeyle yapılan itirazlar ile ilgili olarak Komisyonumuzca yapılan incelemede; Atakent 2. Etap Konutları olarak belirlenen konutların Emlak Kredi Bankası A.O. İzmir Bostanlı Konutları Sitesi Kısmi İmar Planı; İzmir Belediye Meclisinin 14.03.1979 tarih ve 11-752/26 sayılı kararı ile onaylandığı ve son halini aldığı, yapılaşmaların bu etüde göre tamamlandığı, 1984 yılında ise nizam ve kat yüksekliğinin belirlendiği tespit edilmiş; İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 18.12.2020 tarihli ve 05.1184 sayılı kararı ile değişiklikle onanan plan notu ilavesi ile 1979 yılında belirlenen kitle ölçülerine göre imar haklarının korunduğu, yürürlükte olan İzmir Şehri Plan Notlarının 14. maddesinde hüküm altına alınan “Uygulamada imar adası içindeki tescilli parselasyon planlarında belirlenen kitle nizamına uyulacaktır.” şeklindeki plan notu ile 1979 yılında belirlenen kitle ölçülerine göre herhangi bir hak kaybı olmadığı, ayrıca hem Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğinde tanımlanan şekil ve şartlar yönüyle, hem de Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin geçici 2. maddesi doğrultusunda itirazların reddinin oyçokluğuyla kabulü hakkında İmar Komisyonu Raporu."

"Askı Süresi içerisinde kısmen farklı matbu ve mükerrer 84 adet dilekçe ve benzer mahiyette elektronik ortamda iletilen başvurular doğrultusundaki itirazlar ile ilgili olarak Komisyonumuzca yapılan incelemede; Atakent 2. Etap Konutları olarak belirlenen konutların Emlak Kredi Bankası A.O. İzmir Bostanlı Konutları Sitesi Kısmi İmar Planı; İzmir Belediye Meclisinin 14.03.1979 tarih ve 11-752/26 sayılı kararı ile onaylandığı ve son halini aldığı, yapılaşmaların bu etüde göre tamamlandığı, 1984 yılında ise nizam ve kat yüksekliğinin belirlendiği tespit edilmiş; İzmir 5 Büyükşehir Belediye Meclisinin 18.12.2020 tarihli ve 05.1184 sayılı kararı ile değişiklikle onanan plan notu ilavesi ile 1979 yılında belirlenen kitle ölçülerine göre imar haklarının korunduğu, yürürlükte olan İzmir Şehri Plan Notlarının 14. maddesinde hüküm altına alınan “Uygulamada imar adası içindeki tescilli parselasyon planlarında belirlenen kitle nizamına uyulacaktır.” şeklindeki plan notu ile 1979 yılında belirlenen kitle ölçülerine göre herhangi bir hak kaybı olmadığı, ayrıca hem Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğinde tanımlanan şekil ve şartlar yönüyle, hem de Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin geçici 2. maddesi doğrultusunda itirazların reddinin oyçokluğuyla kabulü hakkında İmar Komisyonu Raporu."

Kaynak: Egedesonsöz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum