Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesinin İmar Planı Değişiyor!

Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesinin İmar Planı Değişiyor!

Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet mahallesinin tamamını Örnekköy ve İnönü mahallesinin bir kısmını kapsayan 137 hektarlık alanın imar planında değişikliğe gidiyor. Yeni imar planı haziran ayında meclis gündemine gelecek.

A+A-

Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi’nin tamamını Örnekköy’ün ise bir kısmını kapsayan imar planlarıyla ilgili çalışmalar sürüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyareti ve bölgede yaşayan vatandaşların çekincelerinden sonra iptal edilen planlarla ilgili “yeniden değerlendirme” kararı alınmıştı. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay çalışmaların sürdüğünü söyledi. Başkan Tugay, Mayıs ayında yapılacak belediye meclis toplantısında ilkesel kararların büyükşehire gönderileceğini açıkladı.

Tugay, “Geniş bir alanı kapsayan imar planlarının olduğu alanlarda kent yeniden dönüşecek. Bununla ilgili çalışmalarımızı tamamlamıştık. Fakat vatandaşlarımız yeşil alan, sosyal donatı alanları ve kendi mülkleriyle ilgili çekincelerini belirttiler. Biz de bu planları durdurduk. Sonrasında Büyükşehir ile mutabık kalarak yeniden düzenlemeye başladık. Görüşmelerimiz sürüyor. İlkesel olarak anlaştığımız noktalar netleşti. Meclis kararıyla bunu büyükşehire göndereceğiz. Arkadaşlarımız çalışıyor. Kısa süre içinde sonuca ulaşacağız” dedi.

Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanlığı’nın “dava açacağız” kararını da yorumlayan Başkan Tugay, “Odanın fikirlerini önemsiyoruz. Kendileri açısından ilkesel davranıyorlar. Yeni düzenlemeyi gördüklerinde kafalarının daha netleşeceğini düşünüyorum. Bu konuda ayrıştığımız bir nokta yok. Şehir Plancıları odası da görevini yapıyor. Biz katılımcılığı önemsiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Egedesonsöz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum