Karabağlar'daki Mülkiyet Sorunu İmar Barışı İle Çözüldü

Karabağlar'daki Mülkiyet Sorunu İmar Barışı İle Çözüldü

İzmir milletvekili NEcip Nasır, Karabağlar'da en önemli sorunlardan biri olan mülkiyet sorununun imar barışı ile çözüldüğünü, imar planlarını da hükümet olarak yapacaklarını söyledi.

A+A-

Ak Parti İzmir milletvekili Necip Nasır egedesonsöz canlı yayınında gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Nasır şu ifadelere yer verdi,

"Karabağlar'da çok büyük bir problem vardı. O bölgede Hazine arazileri ve gecekondular kaçak yapılardan mütevellitti. Oradaki en büyük sorun mülkiyet sorunuydu. İmar barışı ile mülkiyet sorunu ortadan kalktı. 13 tane dernek kuruldu. Dernek toplantılarına ben de katıldım. Dernek toplantılarında belediye meclis üyeleri, mimar mühendis odalarından, barodan arkadaşlar vardı. Oradan gelen talepler doğrultusunda orada bir model oluştu. Planları biz hükümet olarak yapacağız. Biz birinci bölgeyi cazip hale getirdiğimiz için vatandaşın eli rahatlayacak ama yapamazsa hükümet olarak gerekeni yapacağız. İzmir’in sosyal yapısı içerisinde Bucalıyı Narlıdere’ye götüremezsiniz. Karşıyakalıyı Bornova’ya götüremezsiniz. İzmirli kendi yerinde dönüşmek istiyor. Meclis konuşmamdan sonra Bakanımızla ve Hamza Dağ ile konuştuk. İzmir’in oluşabilecek bir depremde uğrayacağı zarar ortada. Ne yapabiliriz diye bir çalışma yapalım istedik. Bu şekilde hükümet olarak harekete geçeceğiz. Odalarla, STK’larla ve belediyelerle ‘ne yapabiliriz’ diye kanaatler oluşturacağız. Belediye ile merkezi hükümeti bir araya getireceğiz. Bakanımız Murat Kurum, konusuna çok hakim. İzmir’e uygun bir modelin artık hayata geçirilmesi gerekiyor. Büyükşehir Belediyemizin bu noktada pek bir düşüncesi yok. Bana göre öncelikle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin binasının dönüştürülmesi lazım. O binanın deprem riskine dayanıklı olmadığını biliyoruz ve o konuda raporlar var. Bir vatandaş çürük raporu alınca evi 60 gün sonra yıkılıyor. Bu anlamda biz artık her şeyi kenara bırakacağız. Kentsel dönüşüm siyasi bir argüman olarak kullanılmamalı. Bu siyaset üstü bir meseledir. Umarım bu sorunu hep beraber çözeceğiz."

KARABAĞLAR VE NARLIDERE'DEKİ DÖNÜŞÜMÜ TAKİP EDİYORUM

"Karabağlar konusuna müdahilim. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Bey’in Aydın Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm çalışmaları ile, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in Atatürk ve İnönü Mahalleleri ile ilgili çalışmalarını bizzat takip ediyorum. Bakan Yardımcımızla belediye başkanlarımız görüşmeler yaptılar. Belirlenen alanlarda dönüşümlere devam edecekler. Buca’ya Kemalpaşa’ya Narlıdere’ye kentsel dönüşüm yapacak ilçe belediyelerine büyük ölçüde proje ve finansman desteği veriyoruz. Bakanımız Murat Kurum ‘İzmir için ne yapabiliriz?’ dedi. İzmir modelini oluşturalım, dedim. Bu konuda bugüne kadar ilçe belediye başkanları hiç yanaşmamıştı. 2012’den bu yana kadar olan Büyükşehir'in, kentsel dönüşümde pek bir şey yapmayalım anlayışından kaynaklanıyordu. Şu anda belediye başkanlarımızdan yapmak isteyen varsa Bakanımız açıkça proje ve finansman desteği vereceğini ifade ediyor. Narlıdere’ye 1,5 milyon lira verildi. AK Parti iktidarının bürokrat ve bakanları, milletvekilleri hizmet noktasında hiçbir ayrım yapmaksızın talep ne olursa olsun elinden geldiğince çalışıyor. İzmir’in kaybedecek zamanı yok."

İZMİR'İN İNCİRALTI'NDAN KAYBI, 45-50 MİLYAR DOLAR

"İnciraltı 1991 yılında Turizm alanı olarak ilan edilmişti ama maalesef bugüne kadar yapılmadı. 2014 yılında Büyükşehir Belediyesi’nin Bakanlıkla mutabakata varmasıyla oluşan bir plandı. En sonunda o plan reddedildi ve mahkemeye verildi. Mahkeme, 2014’te planı bozdu. Büyükşehir’in kabul etmediği şeyler olabilirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin görevi, İzmir’in planlanmasını sağlamak için mahkemenin bozduğu planları revize ederek yeniden talebini Bakanlığa göndermesi gerekirdi. Ben ve Mahmut Atilla Kaya vekilimiz bu konuyla ilgilendik. Bugüne kadar bu iş askıda kaldı. İzmir’in bu gecikmeden dolayı 40-50 milyar dolar turizmden kaybı var. Balçova Belediyesi uyumlu bir yaklaşım gösteriyor. Bu noktada İzmir Büyükşehir Belediyesi baş aktör olmalı. Biz vekiller ve Balçova Belediyesi olarak koşturuyoruz ama Büyükşehir Belediyesi arka planda seyirci gibi duruyor. Gelinen durum itibariyle İnciraltı, tarafların ortak konsensusu ile çözülür ve İzmir kazanır. Tarım vasfını yitirmiş alanlara sahip. Orada borlu su var, alan müsait değil. Ege’yi turizm kenti yapabilecek Çeşme Projesi var. İnciraltı entegrasyonu ile (dün bir açıklama geldi Manisa entegrasyonu diye) İzmir başkent ve Ege bir bütün."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum