Karabağlar'da İzmir Demokrasi Üniversitesi'nin Nereye Yapılacağı Belli Oldu

Karabağlar'da İzmir Demokrasi Üniversitesi'nin Nereye Yapılacağı Belli Oldu

TOKİ'nin Karabağlar'da Üniversite alanı için hazırladığı imar planı bakanlık tarafından onaylandı. Karabağlar TOKİ Konutlarının yanındaki 758 dönümlük alanının 350 dönümü İzmir Demokrasi Üniversitesi kampüs alanı olarak belirlendi.

A+A-

Karabağlar Uzundere'de mülkiyeti TOKİ'ye ait 758 bin 445 metrekarelik arazinin 1/100.000 ölçekli çevre düzeni imar planı onaylanarak askıya çıkarıldı. İmar planlarında göre arazinin 

Bakanlığın yaptığı 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Plan Değişikliği için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi’ne de görüş soruldu. İki belediye de yeni planlamayla ilgili çekincelerini iletti. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, duruma itiraz ettiklerini açıkladı.

İTİRAZ ETTİK

Başkan Selvitopu, “Burası çok büyük bir alan. Bir tarafında Gaziemir, diğer tarafında Balçova var. Bize bağlı olan Tırazlı Mahallemizin sınırına kadar dayanıyor. Biz, ilk olarak bu bölgenin TOKİ’ye devredilmesine itiraz etmiştik. Sonra TOKİ eliyle burada yeni bir planlama çalışması başlatıldı. Bölgedeki alanın tamamının üniversite alanı olarak belirlenmesini istedik. Çeşitli toplantılarda bunu defalarca dile getirdim. Şimdi üniversite alanı belirlenen bölgenin yarısından fazlası konuta açılmak isteniyor. Bu planlar bizim önümüze geldi. İtirazımızı yaptık. Kabul edilmez, taleplerimiz ret edilirse konuyu yargıya taşıyacağız. Belediye olarak bu plana dava açacağız” dedi.

FARKLI HESAPLAR VAR!

Başkan Selvutopu, bölgede mezarlık alanı ihtiyacı için Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı talebin kabul görmediğini de ifade ederken ilçe belediyesi olarak ihtiyaçları olan şantiye alanının da yeni planda yok edildiğini söyledi. Selvitopu, “Karabağlar Belediyesi olarak binlerce vatandaşımıza hizmet götürmeye çalışıyoruz. Bunu zorlu koşullarla yapıyoruz. Bizim belediye olarak şantiyemiz Konak’tan ayrıldığı için Buca sınırlarında kalıyor. Düşünün, bize ‘buradan çıkacaksınız’ deseler ne yapacağız? Benim daha iyi hizmet verebilmek için şantiye alanına ve tesislere ihtiyacım var. Bakanlık bu planda bizim talep ettiğimiz alanı üniversiteye verirken geri kalan alanı tamamen konut imarına çevirmiş. Bu durum kabul edilemez. Biz, üniversiteye kesinlikle karşı değiliz. Üniversiteyi isteyen de yeri gösteren de biziz. Fakat birileri buralara konut yaparak farklı hesaplar içine girmiş durumda” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.