Karabağlar'da 28 Milyon TL'ye Satılık Arsa

Karabağlar'da 28 Milyon TL'ye Satılık Arsa

Karabağlar Bozyaka mahallesinde yer alan 3.480 metrekarelik arsa izale-i şuyu davası kapsamında 28 milyon 750 bin TL bedelle satışa çıkarıldı. 3.00 emsal 15 kat imarlı ticaret+konut imarlı arsanın ihalesi 7 aralıkta gerçekleşecek.

A+A-

Karabağlar Bozyaka mahallesinde yer alan 3.480 metrekarelik arsa izale-i şuyu davası kapsamında 28 milyon 750 bin TL bedelle satışa çıkarıldı. 3.00 emsal 15 kat imarlı ticaret+konut imarlı arsanın ihalesi 7 aralıkta gerçekleşecek. 

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

İzmir 1.Sulh Hukuk Mahkemesince satış sureti ile satılarak ortaklığın giderilmesine karar verilen ve satışı İcra İflas Kanun Hükümlerine göre yapılacak olan gayrimenkul; İzmir İli Karabağlar İlçesi Bozyaka Mahallesi, Cilt:1,Sayfa No.71, Ada 3471,Parsel 8 de kayıtlı, 3.480.00 m2 yüzölçümlü, Ana Taş. Nitelik Kargir Ev ve Kuyuyu Havi Zeytinli Bağ yazılı taşınmaz Çalıkuşu Mahallesi Eski İzmir Caddesi No: 181 Karabağlar - İzmir adresindeki boş arsa olup,
BİLİRKİŞİ RAPORUNDA; Dava konusu taşınmaz üzerinde; Eski izmir Caddesi cephesinin bir bölümünde temelsiz — sökülebilir – baraka tarzında basit yapılar yapılmış olup bu bölümlerde ayakkabı, çanta v.b eşyaların satışı yapılmaktadır. Ekonomik değeri olmayan bu basit eklentiler, değerlendirmeye alınmamış olup taşınmaz boş arsa vasfıyla değerlendirilmiştir. Taşınmaz toplu taşıma araçlarının güzergahı olan Yeşillik Caddesine yaklaşık 765 m., Halide Edip Adıvar Caddesine yaklaşık 770 m., İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesine yaklaşık 650 m. direk uzaklıktadır. Taşınmazın yola cepheli oluşu, mevcut konumu ve ana yollara yakınlığı nedeni ile ulaşım ve taşıma imkânları iyi olarak değerlendirilmiştir. Dava konusu taşınmazında yer aldığı düzenleme sahası kapsamında İmar Kanunu'nun 18. Maddesi uyarınca gerçekleştirilecek İmar Uygulaması neticesinde dava konusu taşınmazdan en fazla %45 oranında D.O.P.payı kesilmesi halinde 3.480 m2 yüzvölçümlü taşınmazın( 83.480 X0,45=) 1.566 m2 sinin D.O.P olarak ayrılması sonrasında kalan 1.914 m2 sinin imar parseli olarak tescil edilmesi mümkün olabilecektir.T aşınma zın konumu, yüzölçümü, imar durumu, civarındaki yapılaşma durumu, ulaşım ve taşıma imkanları, belediye hizmetlerinden yararlanma durumu, şehrin önemli merkezleri ile eğitim, sağlık, sosyal, kültürel tesisler ile alış-veriş merkezlerine uzaklığı gibi taşınmaz değerini olumlu ve olumsuz yönde etkileyebilecek tüm kriterler dikkate alınarak değerlendirildiği belirtilmiştir.
İMAR DURUMU : Bahse konu 3471 Ada,8 Parsel,1/1000 Ölçekli 4.Etap Karabağlar- Günaltay Mahalleleri ve Civarı Revizyon İmar Planında bir kısmı E: 3.00 Yençok:15 kat TİCK(Ticaret+konut ) alanında bir kısmı ise park ve yol gövdesinde kalmakta olup,İmar Kanununu 18.ve 33.maddesi hükümlerine tabidir.
Yüzölçümü : 3.480,00 m2
KDV Oranı : %8
Damga Vergisi : Binde 5,69
Kıymeti : 28.750.000,00 TL
Kaydındaki Şerhler Beyan hanesinde; 2942 Sayılı Kamulaştırma Kan.nun 7.mad.sine göre belirtme İzmir Büyükşehir Belediyesi 05.08.2015 tarih ve 17055 yev.nolu şerhle yükümlü satılacaktır.
Ömer Sarıkaya hissesi üzerinde Emine Sarıkaya lehine 512/3480 payın intifa hakkı süresiz olarak 33.000.000.000 TL bedelli olarak 14.12.1999 tarih 10077 yev.nolu şerh vardır.
Şerh hanesi hacizlidir.
1. Satış Günü 07/12/2022 günü 15:20 - 15:30 arası
2. Satış Günü 04/01/2023 günü 15:20 - 15:30 arası
Satış Yeri : İZMİR ADLİYESİ EK BİNA GÜLTEKİNLER PLAZA ZEMİN KAT Z11 MÜZAYEDE SALONU -
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, iş bu ilan kendisine tebligat yapılamayan ilgililer içinde tebliğ yerine geçer,, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2021/25 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.07/10/2022

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.