Karabağlar'da 2 Kat Üzeri Yapılara Asansör Veya Özel Platform Zorunluluğu

Karabağlar'da 2 Kat Üzeri Yapılara Asansör Veya Özel Platform Zorunluluğu

2 kat ve üzeri yapılara özel platform ya da asansör zorunluluğu getiren düzenleme belediye meclisinde oy birliğiyle kabul edildi.

A+A-

Karabağlar Belediye Meclisi, ilçede yaşayan engellerin yaşamını kolaylaştırmak amacıyla yeni yapılacak 2 kat ve üzeri yapılara özel platform ya da asansör zorunluluğu getiren düzenlemeyi oy birliğiyle kabul etti.

Karabağlar Belediye Meclisi'nin ocak ayı toplantılarından ilki, belediye ana hizmet binasındaki meclis salonunda yapıldı.

Meclis toplantısında engelliler için de önemli bir karar alındı. İmar planlarına, “tek bağımsız bölümlü konutlar hariç, kat adedi 2 olan konutlarda engelli erişimine uygun dikey tip engelli platformu yapılması, kat adedi 2’den fazla olan konutlarda ise yürürlükteki yönetmeliklere uygun asansör tesisi zorunludur” notunun eklenmesi oy birliğiyle uygun görüldü. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nden de benzer yönde görüş çıkması ve karara askı sürecinde itiraz olmaması durumunda, bu hüküm uygulama imar planlarında yer alacak.

Karabağlar'da yaklaşık 70 bin engelli yurttaşın yaşadığını vurgulayan Başkan Selvitopu, “Önemli bir karar aldınız. Plan notunun ilavesiyle bu yurttaşlarımıza bulundukları katlardan sokağa çıkma, yaşama katılma olanağı sağlanacak. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.