Kamu Bankaları Konut Kredisi Yapılandırma Faizleri Düşecek mi?

Kamu Bankaları Konut Kredisi Yapılandırma Faizleri Düşecek mi?

Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank konut kredisi yapılandırma alıyor mu? Kamu bankalarının konut kredisi yapılandırma faizleri düşecek mi?

A+A-

Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank aylık %0.79 faizle konut kredisi kullandırmaya devam ediyor. Azami olarak 15 yıl vadeye kadar kullanılabilen kredinin yıllık maliyet oranı %10 seviyesinde yer alıyor.

Ziraat Bankası, VakıfBank ve HalkBank ortak kampanyaları kapsamında ikinci el konut taleplerini ise aylık %0.94 faizli kredi ile karşılıyor. Yine azami olarak 15 yıl vadede kullanılabilen kredinin yıllık maliyet oranı ise %12 seviyesinde.

Üç kamu bankası da konut kredisi yapılandırma için %0.99 faiz uyguluyor.

Sıfır konut talepleri için aylık %0.79 faizle oldukça cazip fırsat sunan kamu bankalarının ikinci el konutlar için kredi faiz oranlarının özel bankaların üstünde ve %0.94 seviyesinde olması tüketici tarafında tepkiye neden oluyor. Özel bankaların konut kredisi faizlerini bir bir düşürdüğü günlerde kamu bankalarından ikinci el konut kredisi ve konut kredisi yapılandırma kampanyası bekleniyor.

Coronavirus salgının ekonomik etkileri karşısında kamu bankaları başta olmak üzere tüm bankalarda pek çok destek kredisi devreye alındı. Yüksek faizlerle kredi kullanan tüketicinin umudu ödemelerin daha da zorlaştığı bugünlerde kamu bankalarında yapılandırma faizlerinin düşürülmesi yönünde.

Kaynak: KrediPazari

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.