Kamu Bankaları Faizleri Düşürdü, Özel Bankalar Artırdı!

Kamu Bankaları Faizleri Düşürdü, Özel Bankalar Artırdı!

Merkez Bankası'nın Eylül ve Ekim ayında toplamda 300 baz puan faiz indirimine gitmesi sonrasında kamu bankaları konut kredisi faiz oranlarını düşürdü. Özel bankalar ise faiz oranlarını artırdı. Kredi oranlarını düşüren tek özel banka Kuveyt Türk oldu.

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Eylül ayında 100, Ekim ayında 200 baz puanlık faiz indirimi kararı aldı. Merkez Bankası'nın kararı ardından Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank konut kredisi faizlerini 1,37 seviyesinden 1,29 seviyesine düşürdü. 

MERKEZ BANKASI DÜŞÜRDÜ, ÖZEL BANKALAR ARTIRDI

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı sonrasında özel bankalarda da faiz indirimi beklentisi oluştu. Ancak özel bankalar tam tersi bir karara imza attı. Çok sayıda banka konut kredisi faizlerini yukarı yönlü revize etti. 

HANGİ BANKALAR FAİZ ARTIRDI?

Merkez Bankası'nın Eylül ayında faiz indirimine gitmesinden bu yana Akbank, Yapı Kredi, TEB ve Garanti Bankası konut kredisi faizlerini artırdı. Akbank faiz oranlarını 1,37'den 1,39'a, Yapı Kredi faiz oranlarını 1,37'den 1,44'e, TEB faiz oranlarını 1,41'den 1,58'e, Garanti faiz oranlarını 1,42'den 1,48'e çıkardı. 

KREDİLERİ DÜŞÜREN TEK BANKA KUVEYT TÜRK

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı sonrasında faiz indirimine giden tek banka Kuveyt Türk Katılım Bankası oldu. Konut Kredisi finansmanında kar payını 1,46'dan 1,37'ye düşüren Kuveyt Türk aynı zamanda en düşük oranla konut kredisi kullandıran banka oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.