Kamu Bankaları Faiz Oranlarını 0,79'a Düşürdü

Kamu Bankaları Faiz Oranlarını 0,79'a Düşürdü

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın 1 ocaktan itibaren kamu bankalarının sıfır konutta faiz oranlarını 0,79'a indirireceğini duyurmasının ardından Ziraat, Halk ve Vakıfbank 0,79 faizle kredi kullandırmaya başladı.

A+A-

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı faiz müjdesi hem vatandaşları hem de gayrimenkul sektörünü memnun etti. Yeni faiz oranı bugün itibari ile sıfır konut faizleri 0,99'dan 0.79'a düştü. 

0,79.png

Faiz müjdesini veren Albayrak, şu açıklamalarda bulunmuştu:

"Dedik ki yeni yılda güzel bir haber verelim. Bunu da Şırnak'tan verelim. Kamu bankalarımız istişare ettik, konuştuk. Gayrimenkul, konut sektörü önemli. Özellikle bu noktada iyileşmeleri vatandaşlara hemen yapmamız lazım. Türkiye üzerinden güzel bir mesajı da Şırnak'tan verelim. Onlardan geldi teklif, biz de 'Memnun oluruz.' dedik. 1 Ocak itibarıyla özellikle sıfır konut faizlerinde 0,99 olan oranı tarihi düşük seviyeler olan 0,79'a indirelim' diye bir teklifle geldiler, hayırlı olsun."

Sektör temsilcileri memnun

Sıfır konutta faiz oranlarının düşmesi sektörü umutlandırdı. Sektör temsilcileri faiz oranlarının düşmesiyle satışların artacağını ve piyasanın canlanacağını düşünüyor. 

Ziraat Bankası, VakıfBank ve HalkBank 1 Ocak itibariyle sadece sıfır konut alımlarında geçerli olarak faiz oranlarını yüzde 0.79’a düşürecek. Kamu bankalarının ikinci el için ise konut kredisi faiz oranları yüzde 0.99 seviyesinde kalacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.