Kamu Bankaları 2. El Konut Kredisi Faiz Oranlarını 0,87'ye Çıkardı

Kamu Bankaları 2. El Konut Kredisi Faiz Oranlarını 0,87'ye Çıkardı

Geçtiğimiz günlerde ikinci el konut kredisi faiz oranlarını 0,74'te 0,79 seviyesine çıkaran kamu bankaları ikinci el konutlar için 2. kez faiz artırımına gitti. Yeni faiz düzenlemesi ile ikinci elde konut kredisi faiz oranı 0,87 oldu.

A+A-

Tüm konutlar için geçerli olan 12 aylık ödemesiz dönem uygulaması ise tamamen bitti. İkinci el konut piyasasını etkileyen bir diğer adım ise vade süresi oldu. 180 aya kadar kullandırılan kredilerin süresi, ikinci el konutlar için 120 aya çekilmişti. Yapılan düzenleme ile gayrimenkul piyasasının yeni yatırımlarla canlanması, ekonomiye katkının artırılması ve tüketicinin depreme karşı yeni evlere talep oluşturması için birinci el konutların daha cazip hale getirilmesi hedefleniyor. Kovid-19 salgınında normalleşme sürecine geçiş ile 'avantajlı konut kredisi' paketi kamu bankaları tarafından devreye alındı. Yeni konutlar için 15 yıla varan vadede, 0.64 faiz oranı ile kredi sunulurken, ikinci el konutlar için 10 yıla varan vadede, yüzde 0.87 faiz oranı sağlanıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı konut satış verilerine göre, Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısı 2020 Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 152 artarak 58 bin 632 olsa da toplam konut satışları içindeki payı yüzde 31'de kaldı. İkinci el konut satışları ise 2020 Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 245 artış göstererek 131 bin 380 oldu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.