Kadıköy-Ataşehir-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı Geliyor

Kadıköy-Ataşehir-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı Geliyor

Kadıköy-Ataşehir-Sancaktepe-Sultanbeyli metro projesi için ÇED süreci başladı. Metro hattı 4 milyar 653 milyon 264 bin TL yatırımla hayata geçirilecek.

A+A-

Kadıköy-Sultanbeyli metro hattı 18.4 kilometre uzunluğa sahip olacak. Kadıköy, Ataşehir, Sancaktepe ve Sultanbeyli İlçelerini kapsayan metro hattının inşaatı 46 ayda tamamlanacak.

Sultanbeyli-Kadıköy metrosu İncirli-Söğütlüçeşme, Metrosu ile Altunizade İstasyonu’nda Kazlıçeşme Söğütlüçeşme Metrosu ile Esatpaşa İstasyonu’nda fiziksel olarak birleşerek Avrupa yakasına erişim imkanı tanıyacak. Diğer taraftan yapım çalışmaları devam eden Göztepe-Ümraniye, Dudullu- Bostancı ve ÇekmeköySultanbeyli Metro hatları ile de entegrasyon yapması planlanıyor. 

Proje konusu hattın aynı zamanda Samandıra bölgesinde planlanan İstanbul-Adapazarı Hızlı Tren Hattı Anadolu İstasyonu ile bağlantı yapacak şekilde planlaması yapıldı.

Kadıköy-Sultanbeyli Metro Hattı İstasyonları


1. Esatpaşa İstasyonu
2. Finans Merkezi İstasyonu
3. Ataşehir İstasyonu
4. Türk-İş Blokları İstasyonu
5. Ferhatpaşa İstasyonu 
6. Samandıra İstasyonu
7. Veysel Karani İstasyonu 

Kadıköy Sultanbeyli Metro Hattı’nın onay alan güzergâh çalışmasına göre, Esatpaşa-Veysel Karani arası hizmet vermesi planlanıyor.

Hangi hatlarla entegre olacak?

-Esatpaşa İstasyonu ile Söğütlüçeşme-İncirli Metro Hattı kapsamındaki Altunizade İstasyonu arasında planlanan bağlantı sayesinde, Söğütlüçeşme-İncirli Metro Hattı (planlanan) ile entegrasyon,
-Esatpaşa İstasyonu’nda; Söğütlüçeşme - Kazlıçeşme Metro Hattı (planlanan) ile entegrasyon,
-Finans Merkezi İstasyonu’nda; Ümraniye -Göztepe Metro Hattı (yapım aşamasında) ile entegrasyon,
-Türkiş Blokları İstasyonu’nda; Dudullu - Bostancı Metro Hattı (yapım aşamasında) ile entegrasyon,
-Samandıra İstasyonu’nda; İstanbul-Ankara Hızlı Tren Hattı (planlanan) ile entegrasyon,
-Veysel Karani İstasyonu’nda; Çekmeköy - Sultanbeyli Metro Hattı (yapım aşamasında) ile entegrasyon planlandı.

Metro Hattı projesinin inşaatı ÇED Gerekli Değildir Kararı alınması akabinde hemen başlayacak.  Projenin inşaat aşamasında 15 şantiye kurulacak.

1-Esatpaşa İstasyonu; Yerleşkesi Buhara parkı üzerinde olup, istasyonun kuzeyinde O1- O2 Çamlıca Bağlantı yolu, batısında çevre yolu, güneyinde E-5 Yanyol bağlantı yolları bulunuyor. İstasyon çevresinde aynı zamanda konut yoğunluğu (Göztepe Soyak sitesi Esatpaşa sitesi vb.) ve ticari işletmelerde (Emaar Square AVM, Çamlıca Mobilyacılar Çarşısı) mevcut.

2-Finans Merkezi İstasyonu; Yerleşkesi yaklaşık 2 milyon 500 bin metrekare inşaat alanında, ofis, alışveriş merkezleri, otel, lüks konut ve 2 bin kişi kapasiteli bir kültür ve kongre merkezi olan Uluslararası Finans Merkezi alan içerisinde yapılacaktır. Burada yapım aşamasında olan Ümraniye-Ataşehir-Göztepe (ÜAG) Metro Hattı ile entegrasyon yapacak.

3-Ataşehir İstasyonu; Turgut Özal Bulvarı üzerinde iki konkorslu bir yapı olup, kuzeyde Ataşehir Bulvarı, güneyde ise Ahmet Yesevi Sok. kavşağı ile çevrilidir. Turgut Özal Bulvarı’nı doğu-batı doğrultusunda geçmekte olan güzergâhta, batı konkors Özgürlük Parkı kuzeyinde ve doğu konkors aç-kapa yapısı Meriç Sokak üzerinde bulunan Ataşehir Belediyesi’ne ait bir park üzerindedir. İstasyonun kuzeyinde proje halindeki Küçükbakkalköy Cep Otogarı bulunuyor.

4-Türk-İş Blokları İstasyonu; Aksekili Mehmet Uslu Camii altından geçecek olup istasyon lüks sitelerin, toplu konutların yoğun olduğu bir bölgede yer almaktadır. Türk-İş Blokları İstasyonu yapım aşamasında olan Dudullu-Bostancı Metro hattıyla entegrasyon yapılacak.

5-Ferhatpaşa İstasyonu; yerleşkesi Necmettin Erbakan Parkı üzerinde olup, birçok fabrika, ticari işletme, tır parkı gibi sanayi ve ticari yoğunluğun olduğu, ayrıca İSKİ’ye ait tesislerin de bulunduğu bu bölgede yer alıyor.

6-Samandıra İstasyonu; fabrika, oto sanayi ve diğer ticari işletmelerin yoğunluğu artış göstermeye bölgede yer almaktadır. Samandıra İstasyonu Ankara – İstanbul arası Yüksek Hızlı Tren hattı ile entegrasyon yapılacak.

7-Veysel Karani İstasyonu; Kadıköy-Sultanbeyli Metro Hattı’nın son istasyonu olan Veysel Karani İstasyonu yapım aşamasında olan Çekmeköy-Sultanbeyli Metro Hattı ile entegrasyon yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.