İZSU Yeniden İhaleye Çıkıyor!

İZSU Yeniden İhaleye Çıkıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi'nin 4'üncü faz inşaatı için önemli bir adım attı. Yüzülebilir Körfez hedefi doğrultusundan önemli bir yere sahip olan tesis için İZSU, yeniden ihaleye çıkma kararı aldı.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'yüzülebilir körfez' hedefi doğrultusunda kentte atıksu arıtma tesislerinin sayısını arttırma kararı almıştı. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi 'yeterlilik' konusu üzerinden yereldeki muhalefet ile sık sık karşı karşıya gelmişti.

Geçtiğimiz aylarda AK Parti İzmir İl Başkanlığı, basın mensupları ile körfez turuna çıkarken, Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi'nin yapıldığı yerde denize kaçak deşarj olduğu iddiasında bulunmuşlardı.

Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir Körfezi'nin hayata dönüşünü sağlayan Büyük Kanal Projesi kapsamında, Türkiye'nin en büyük ileri biyolojik atıksu arıtma tesislerinden biri olan Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi'nin kapasite artırma çalışmalarına devam ederken, 4'üncü faz inşaat çalışmaları için daha önce de ihaleye çıkmış ancak ihale sonuçlanmamıştı.

BİR KEZ DAHA İHALEYE ÇIKILIYOR
Muhalefet tarafından da eleştirilere neden olan proje için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bir kez daha kapasite artırımı için ihale düzenleme kararı aldı.

Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi 4. Faz 2. İkmal İnşaatı kapsamında 1 adet ortalama debisi 2,5 metreküp  (216000 m³/gün) kapasiteli ileri biyolojik yöntemler ile atıksu arıtma tesisinin (inşaat, mekanik, elektrik işleri ile işletmeye alma ve eğitimi dahil) ikmal inşaatının yapılmasını planlayan Büyükşehir Belediyesi,  çalışmaların yer tesliminden itibaren 600 günde tamamlanması planlıyor.

17 Ocak 2022 tarihinde saat 11:00'da yapılması planlanan ihale için ihale yeri ise İZSU Genel Müdürlüğü 3'ncü kat Toplantı Salonu olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum