İzmir'in 1/25000'lik Planlarına İtiraz Yağmuru

İzmir'in 1/25000'lik Planlarına İtiraz Yağmuru

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/25000 ölçekli çevre düzeni planına çok sayıda kurum ve kişiden itiraz geldi. Büyükşehir itirazların büyük kısmını reddederken itiraz edenlerin mahkemeye gitmesi bekleniyor.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin 2030 yılına kadar olan 10-15 yıllık süreci organize eden 1/25 bin ölçekli Nazım İmar Planları’nın itirazları değerlendirildi. Belediyenin, 3 bölgede 13 ilçe ve 428 kırsal yerleşmeyi içine alan yeni nazım planı, konut, sanayi, tarım, turizm ve ulaşım gibi yerleşme ve arazi kullanım kararlarını belirlemişti.

Geçtiğimiz yıl Temmuz ve Ağustos aylarında tamamlanan planlara yıl sonu itibariyle itirazlar kabul edilmişti. Büyükşehir, o itirazları inceledi ve komisyonlar değerlendirmeyi yaptı. Planlara yapılan itirazların bir kısmı değerlendirilirken büyük bölümü ret edildi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu kurumlar ve vatandaşlardan gelen talepleri tek tek inceledi.

Büyükşehir’in “Batı Bölgesi Planı” olarak nitelendirdiği Çeşme, Urla ve Karaburun’daki düzenlemelere Başbakanlık TOKİ, Çeşme Belediyesi, Karaburun Belediyesi, Vosmer Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ricardo Aliberti, Giovanni Aliberti, Pagysa Yönetim Kurulu Başkanı Günay Guy Pagy, Alaçatı Turizm Yatırım ve İşletme A.Ş, ARKAS Denizcilik ve Nakliyat A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Holiday Systems Turizm ve Ticaret A.Ş, Efe Tur’un eski Sahibi Mikdat Dabak gibi tanınmış isimler de itiraz etti.

Yapılan çalışmalar arasında yer alan Kuzey Bölgesi (Bergama, Dikili, Kınık Ve Aliağa), Doğu Bölgesi (Tire, Ödemiş, Beydağ, Kiraz Ve Ödemiş) planları da değerlendirme kapsamında masaya yatırıldı. Buraya da Tire, Ödemiş ve Bayındır Belediyeleri de itiraz etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.