İzmir'deki Tekerlekli Ev İmar Barışından Faydalanamadı

İzmir'deki Tekerlekli Ev İmar Barışından Faydalanamadı

İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan tekerlekli ev imara aykırı olduğu gerekçesiyle belediye tarafından mühürlendi. Tekerlekli ev için yapılan imar barışı başvurusu da kabul edilmedi.

A+A-

İzmir'in Selçuk ilçesinde yaşayan Umut Konak, "imara aykırı" olduğu nedeniyle belediye tarafından mühürlenen tekerlekli evin imar barışı uygulamasından yararlanması isteniyor. Toplam 55 metrekare alana sahip prefabrik yapı inşa eden Konak, daha sonra bunu tekerlekli hale dönüştürüp römorkla Atatürk Mahallesi Arvalya mevkisinde bulunan arsasına getirdi. 

Evi, ticaret ve ikamet için kullanmayı planlayan Konak, imar barışından yararlanmak için 6 Ekim 2018 yılında sistem üzerinden başvuruda bulundu. Ekipler, evi imar kanununa aykırı olduğu için mühürledi. Daha sonra da arsa ve tekerlekli evin sahibi olarak gözüken Konak'ın babası Durdu Mehmet Konak'a "imar kirliliğine neden olmak" suçuyla dava açıldı. Umut Konak, "Yapı kayıt belgemiz var. Ancak belediye kabul etmiyor. Belediye, yapı olarak görüyorsa imar barışı belgemizi kabul etmesi gerekiyor" şeklinde savundu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.