İzmir'deki 103 Konut Projesi!

İzmir'deki 103 Konut Projesi!

Türkiye’nin en yaşanabilir kentleri arasında yer alan İzmir'de son dönemde markalı konut projeleri çoğaldı. Yerel inşaat şirketlerinin yanı sıra Dap Yapı, Teknik Yapı ve Nef gibi ulusal markalar da İzmir’de proje geliştirme yarışma dahil olmuş durumda. Ek

A+A-

Ekonomist Dergisi'nin haberine göre Türkiye’nin en yaşanabilir kentlerinden biri olarak görülen İzmir’e son dönemde markak konut üreticilerinden büyük ilgi var. Son yıllarda bızlı bir yapılaşma sürecine giren kentte yerel markaların yanı sıra Teknik Yapı’dan Nef'e kadar markak üreticiler proje gekştirme yanşmda. Kentte Alsancak’tan Çigli’ye, Çeşme’den Buca’ya inşaatı devam eden ve satışta toplam 103 proje bulunuyor.

Ege Bölgesi’nin merkezi kenti konumundaki İzmir, son yıllarda İstanbul ve Ankara gibi kentlerden de göç alıyor. Türkiye’nin en yaşanabilir şehirleri arasında görülen kent, popülerliğine rağmen çarpık yapılaşmasıyla da biliniyor. Ancak kentin kaderi son yıllarda birbiri ardına geliştirilen markalı konut projeleriyle hızla değişiyor. Yerel inşaat şirketlerinin yanı sıra Dap Yapı, Teknik Yapı ve Nef gibi ulusal markalar da İzmir’de proje geliştirme yarışma dahil olmuş durumda. Bölgede konut talebinin artmasındaki faktörler şunlar;

  1. İzmirlilerin daha modern konut talebi.
  2. Yapımı süren istanbul-izmir Otoyolunun yarattığı cazibe.

ORTALAMA METREKARE FİYATI 2 BİN 700 TL

Buca’ya inşaatı devam eden ve satışta toplam 103 proje bulunuyor. İzmir’in öne çıkmasında İstanbul-İzmir otobanı ile İstanbul’a daha da yakınlaşacak olmasının yanı sıra büyük şirketlerin operasyon merkezlerini kente taşıyacak olmalarının da etkisi büyük. İzmir, son yıllarda özellikle beyaz yakalı göçü almasıyla da dikkat çekiyor. Bazı büyük şirketlerin şirketlerin İzmir’e gidecek olmaları ile birlikte kentte nitelikli konut talebinin de artması beklenirken kentte ortalama metrekare fiyatları 2 bin 700 TL’ler seviyesine ulaşmış durumda.

İzmir’deki proje yarışının son dönemde hız kazanmasında 2-3 yıl önce satın alınan arsaların bu yıl ruhsat almalarının etkili olduğuna da dikkat çekiliyor. Çünkü İzmir’de ruhsat süreçleri diğer şehirlere göre biraz daha uzun sürüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum