İzmir'de İmparatorluk Salonu 35 Yıllığına Kiralanacak

İzmir'de İmparatorluk Salonu 35 Yıllığına Kiralanacak

İzmir'in önemli ilçelerinden Konak'ta Kaplan Mustafa Paşa Vakfı Çarşısı olarak adlandırılan alanın 35 yıllığına kiralanmasına karar verildi.

A+A-

İzmir'in Konak ilçesinde bulunan ve mülkiyeti Kaplan Mustafa Paşa Vakfına ait olan 3 bin 574,11 metrekarelik alan İzmir  Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyon veya onarım karşılığında 2 yıllık inşaat süresi de dahil olmak üzere toplam 35 yıllığına kiralanıyor. Sabah'tan Ertan Gürcaner'in haberine göre; Ahmetağa Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve geçmişte 'sit niteliği değiştirildi' tartışmaları ile gündem olan tarihi alan için ihale tarihi belli oldu. Açık arttırma usulü ile yapılacak planlanan ve tahmini bedel olarak 14 milyon 966 bin 52 TL tutar belirlenen tarihi alan için, ihale tarihi 6 Ocak 2022 saat 14.00 olmaya karar verildi. 

2016'DA DA İHALEYE ÇIKARILMIŞTI

Geçmiş zamanlarda Kaplan Mustafa Paşa Vakfı Çarşısı olarak hizmet veren ve 2016 senesinde 'riskli bina' olduğu iddiası ile yıkılıp yeniden yapımı hedeflenen taşınmaz, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarılmıştı. İhaleyi kazanan firma tarafından bina yıkılırken, yapının temelinden ise Roma dönemine ait tarihi eserler ortaya çıkmıştı. Antik Roma dönemine ait olan liman hamamı ve imparatorluk salonunun tespit edildiği alan yapıya kapatılırken alan arkeolojik sit alanı olarak ilan edilmişti. 2016 yılından bu yana boş kalan yapının yağmur ve hava şartlarına maruz kalması nedeniyle birçok defa medya tarafından gündeme getirilirken, siyasilerde alanın korumasız kalması sebebiyle tepki verdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.