İzmir Ekonomi Üniversitesine 19 Bin Metrekare Ek İnşaat Hakkı!

İzmir Ekonomi Üniversitesine 19 Bin Metrekare Ek İnşaat Hakkı!

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin kampüs alanında yapılan imar düzenlemesi ile emsal oranı 1,50'den 2'ye çıkarıldı. Emsal artışı ile üniversite 19 bin metrekare kapalı inşaat hakkı kazandı.

A+A-

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin 1/1.000 ölçekli yeni imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Yeni imar planlarına göre 1,50 olan emsal hakkı 2'ye çıktı. Yüksekli ise 30,80'de kaldı. Emsal artışı ile üniversitenin 57.030 olan inşaat alanı hakkı 76.041'e çıktı.

izmir-ekonomi-universitesi-imar.png

Plan açıklamasında 2016-2017 yıllarında İzmir'de bazı özel üniversitelerin kapatılması ile İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin öğrenci sayısının hızlı bir şekilde arttığı ve mevcut binaların yetersiz geldiği için emsal artışına ihtiyaç duyulduğu belirtildi. 

Emsal artışının kent dokusunu bozmayacağı belirtilen plan raporunda Üniversite'nin açık amfi tiyatrosu hariç zeminde yüzde 29 yapılaşmanın olduğu, yeni yapılacak olan binaların da ağaçlandırma bölgelerinin korunarak ve yerleşke doluluk/boşluk dengesinin gözetilerek inşa edileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.