İzmir-Çeşme Otoyolu'ndaki Ekolojik Köprü Açıldı

İzmir-Çeşme Otoyolu'ndaki Ekolojik Köprü Açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından,İzmir-Çeşme Otoyolu'ndan yaban hayvanlarının geçişlerini kolaylaştımak amacıyla yapılan ekolojik köprünün inşaatı tamamlanarak kullanıma açıldı.

A+A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İzmir-Çeşme Otoyolunda yaban hayvanlarını korumak ve yaban hayatı kaynaklı trafik kazalarının önüne geçmek amacıyla planladığı 3 ekolojik köprüden birinin inşaatını tamamladı.

Bakanlık, Karayolları Genel Müdürlüğü ile yaptığı ortak çalışmalar sonucunda İzmir-Çeşme Otoyolu üzerinde yaban hayvanlarının yolun karşısına geçerken sebep olduğu kazaların yerlerini belirledi.

Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından geçen sene otoyolun Zeytinler Kavşağı'nın 2 kilometre yakınında ekolojik köprü inşaatına başlandı.

Zeytinler Doğal Yaşam Köprüsü ismi verilen ekolojik köprünün üst kısmına ağaçlar dikildi, yaban hayvanlarının su ihtiyacının karşılanması amcıyla beton havuz yapıldı.

Köprünün tamamlanmasıyla birlikte ormanlık alanda yaşayan domuz, tilki gibi yaban hayvanlarının yolun karşı tarafındaki su kaynaklarına ulaşması da sağlandı.

Damlama sulama sisteminin de olduğu köprünün otoyola bakan dış yüzeylerine dağ manzarası resimleri de çizildi. 

İzmir-Çeşme Otoyolu üzerinde 2 ekolojik köprünün daha hayata geçirilmesi planlanıyor.

Diğer bir yandan Tarsus - Pozantı Otoyolu ile yapımına başlanan ekolojik köprülerden Kuzey Marmara Otoyolu ve İstanbul - İzmir Otoyolunda da mevcut.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.