İzmir Büyükşehir Belediyesi Yüzde 30 Emsal Artışı Verdi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Yüzde 30 Emsal Artışı Verdi!

Bayraklı Belediyesi 'yüzde 10 artış' kararı almıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi gündemine gelen kararda revizyon yapıldı. Buna göre yüzde 10 emsal kararı, parsel bazlı olarak yüzde 20’ye ada bazlı olarak yüzde 30'a çıkartıldı.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısı Başkan Tunç Soyer’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Meclisin gündeminde Bayraklı depremzedelerinin talebi olan “emsal artışı” konusu damga vurdu. İzmir'de geçtiğimiz yıl 30 Ekim günü yaşanan 6,9 şiddetindeki deprem sonrası, kent genelinde binlerce bağımsız bölüm hasar almıştı. Özellikle Bayraklı ilçesinde ağır hasarlar oluşurken, 79 bin bağımsız bölüm dönüşüm için 'emsal artışı' haberine kilitlenmişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “emsali artırın” talebi sonrası Bayraklı Belediyesi konuyu acil biçimde gündemine getirmiş ve yüzde 10’luk emsal artışı verilmesi kararı alınmıştı. Deprem mağdurları ise sorunun ancak yüzde 30'luk emsal artışının çözebileceğini belirterek Başkan Tunç Soyer ile bir zirve yapmış ve Soyer’in ilk meclis gündemin yüzde 10’luk emsal artışı kararının revize edileceği konusunda depremzedeler ile sözleşmişti.

Yüzde 10'luk emsal artışı talebi Büyükşehir Meclis Gündemine geldi. İZDEDA üyesi depremzedeler de emsal artışının arttırılması yönünde kapıda eyleme geçti. Meclis üyelerinin onayına sunulan emsal artışı önerileri oy birliği ile acil kaydıyla İmar, Hukuk, Kentsel Dönüşüm ve Deprem ve Afet komisyonlarına gönderildi. İlgili maddenin görüşülmesi için oturuma 15 dakikalık ara verildi.

PARSELDE YÜZDE 20, ADADA YÜZDE 30 EMSAL ARTIŞI

Komisyonlarda görüşülen ilgili gündem maddesine AK Parti ve MHP 'ret', CHP ve İYİ Parti'nin ‘kabul’ oyları ile oy çokluğu ile kabul edildi. Komisyonlardan alınan karara göre sadece Bayraklı ilçesi sınırlarındaki K sınırları içerisindeki alanlar olmak kaydı ile parsel bazında yüzde 20, ada bazında ise yüzde 30'luk emsal artışı kararı Meclis gündemine geri gönderildi.

İlgili meclis gündeminin görüşülmesi sırasında sert tartışmalar yaşandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, karara ilişkin olarak “Tüm İzmirli vatandaşlarımız bizi dinlesin. Daha önce yapılmış K sınırlarında yüzde 20 parsel, yüzde 30 emsal artışı getirmiş olduk. Hayırlı olsun dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum