İzmir Büyükşehir Belediyesi Emsal Artışı İçin Yeni Bir Çalışma Başlattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Emsal Artışı İçin Yeni Bir Çalışma Başlattı

İzmir'de deprem mağdurları ile biraraya gelen CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelere emsal artışı ve kat artışı verin çağrısında bulundu. Tunç Soyer, "Emsali artırmak için yeni çalışma başlattık" dedi.

A+A-

Emsal artışının yapılması ile sorunların çözülebileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Kat yüksekliği konusunda Sayın Tunç Başkan, eğer vatandaş bunu ödeyemiyorsa ve bunu başka yoldan karşılamak gerekiyorsa sizden isteğim emsal artışı yapılması. Buradaki yüksek binalar yapılıyor, diğerleri niye yapılmıyor? Engel mi çıkaracaklar? Onlar engel çıkarırsa bunu İzmirliler hesabını sorar. Ama engel bizden çıkmasın. Yangın bölgesinde de 1-2 katlı evler vardı. Onlara da kağıt imzalatmışlar. Zararınızı biz karşılayacağız dedik. İzmir gibi çok daha kapasiteyi içeren yeniden yapılanmanın maliyetini 11 büyükşehir belediyesinin karşılaması mümkün değil. Doğrusu nedir, kat yüksekliği vereceksiniz gelip yapacaklar, maliyetini karşılayacaklar, kimsenin cebinden ek ücret çıkmayacak. Sosyal belediyeciliğin anlamı budur” dedi.

EMSAL ARTIŞI TALEPLERİ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLADI

Emsal artışı talepleri ile ilgili olarak yeni bir çalışmaya hazırlandıklarını söyleyen Başkan Soyer, “Öncelikle şehrimizin güvenliğini ortaya çıkartmak istiyoruz. Bunu yaparken imar mevzuatı ile uygun olmayan çözümler üretmek zorunda kalacağımızı fark ettik. Hasar görmüş binalar ile ilgili yeni düzenleme yapma ihtiyacı ortaya çıktı. Tablo çok büyük hak kayıplarına yol açacak bir tabloydu. Biz de K alanı dediğimiz bir düzenleme yaptık. Emsal artışını biz bir biçimde vermiş olduk. Ancak biz sizleri dinledikten sonra, genel başkanımızın talimatı ile Büyükşehir ve Bayraklı Belediyesi olarak ada ölçeğinde yada daha geniş ölçekli revizyon yaparak emsali arttırmak için ne gerekiyorsa yapacağız. İlçe başkanlarımızdan gelecek öneriler doğrultusunda artış için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum